У Сарнах створили «зелену кімнату» для дітей, що постраждали від насильства

1332 0

Ми у соцмережах:

У Сарнах створили «зелену кімнату» для дітей, що постраждали від насильства

У Сарненському відділі поліції правоохоронці презентували проект «зелена кімната» для роботи з дітьми, які постраждали чи стали свідками насильства.

 «Зелена кімната» для дітей – це два суміжних приміщення. В одному з них ігровий зал, де з дитиною працюватиме психолог чи медик, інше — це кімната для спостереження, де перебуватимуть слідчий та інші працівники поліції. Кімнати розділені дзеркальним склом, за яким дитина не бачить правоохоронців.

Заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький  подякував міському голові Сарн Світлані Усик  за допомогу в облаштуванні такого приміщення.

- Використовуючи спеціальні методики і комфортні умови, ми намагаємося мінімізувати стрес, та переживання дитини під час перебування у поліції, - зауважила начальниця відділу ювенальної поліції ГУНП в Рівненській області Ірина Чорна. - Це сучасні методи роботи з неповнолітніми, які передбачені Конвенцією Ради Європи про захист дітей. Під час з спілкування з потерпілими використовується аудіо та відеозаписуюча техніка, для того щоб не травмувати дитину повторними допитами.

 У рамках запровадженого на Рівненщині проекту таку «зелену кімнату» створили вперше у Сарнах. Однак впровадження європейських методів роботи поліції триватиме надалі і подібні дитячі приміщення облаштовуватимуться і в інших районах області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також