У селі на Радивилівщині сварилися через церкву

12001 0

Ми у соцмережах:

У селі на Радивилівщині сварилися через церкву

У селі Перенятин представники влади були змушені опечатати храм через сутички, які виникли між вірянами.

За результатами загальних зборів релігійної громади, віряни прийняли рішення про зміну канонічної підлеглості, тобто вихід з-під юрисдикції Московського патріархату та перехід до Православної Церкви України.

Рівненська єпархія УПЦ (МП) повідомляє, що храм юридичну приналежність ще не змінив, а перед церкою нещодавно відбувся конфлікт.

Як розповідають очевидці, після оголошення розпорядження голови Рівненської ОВА щодо реєстрації нового статуту общини прибічники ПЦУ почали не впускати до храму вірян Московського патріархату, а священнику начебто погрожували тим, що його розріжуть на шматки та у валізі відправлять у Росію. 

- Староста села у ситуацію не втручався, частково натиски людей з ПЦУ стримували правоохоронці та дільничий. Вгамувати натовп вдалося Всеволоду Пекарському, голові Дубенської військової адміністрації, котрий запропонував опечатати церкву до вирішення питання у правовій площині, адже общини ПЦУ досі не існує у державному реєстрі, а храм, за офіційними документами, належать релігійній громаді УПЦ, - зазначає пресслужба. 

Читайте також: Ще одна громада на Рівненщині відмовилася від Московського патріархату


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також