У селі на Рівненщині, що неподалік Білорусі, живуть за «законами лісу»

3881 0

Ми у соцмережах:

Володимир Жовклий, фото ITV

Село Переброди знаходиться за чотири кілометри від кордону з Білоруссю.

 Оскільки село достатньо віддалене від районного центру, то в ньому керує той, хто сильніший. Останніми роками в населеному пункті активізувалася боротьба між місцевими за сфери впливу. 

За словами підприємця Володимира Федотова, за допомогою сили керує у Перебродах Володимир Жовклий. Останній володіє місцевим баром:

- У нас в селі проживає дві тисячі людей. Однак контролювати все село хоче Володимир Жовклий. Той займається незаконною рубкою лісу й вважає себе місцевим феодалом. Але контролюючі органи цього уперто не бачать. Хоч мешканці села зверталися уже в усі можливі інстанції. Оскільки молоді у нас немає де подітися, то той створив своєрідну банду. Це діти від 16 до 20 років. Вони у селі банально б’ють усіх незгодних підкоритися Жовклому . Оскільки не усі хочуть жити по законах 90-х, то минулого року частина хлопців виявила незгоду. У центрі села відбулася велика бійка, яка набула всеукраїнського резонансу.

Федотов додав, що одним з учасників тієї бійки на стороні незгодних був його родич Олександр Чмуневич. Цього року на нього напала банда, яка побила хлопця та ще й поранила ножем у груди. Під час цього нападу Федотову побили автомобіль.

Начальник слідчого управління ГУНП в Рівненській області Інна Власова на запит відповіла, що правоохоронцям відомо про напад на чоловіка у селі Переброди. За цим фактом було порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України. На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Санкція частини 2 статті 296 Кримінального кодексу України передбачає покарання обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Голова ОТГ, куди входять Переброди, Федір Хлебович підтверджує, що у селі є серйозні проблеми з громадським спокоєм:

- У селі йде постійна боротьба. Це своєрідний переділ влади між різними групами впливу. Спочатку ділили бурштин, потім ліс. Таке бувало, що місцеві замовляли таксі, яке везло їх з села у Київ попити кави. На щастя, правоохоронці трохи це діло утрясли з бурштином. Я не раз казав селянам, щоб писали заяви у поліцію, коли їх права порушують. Як на мене, то зараз дуже важкий час у країні. Якщо у людей багато сили та розуму, то хай би йшли захищати країну від російських окупантів. Однак служити в ЗСУ вони не хочуть, а лише позорять село на всю країну.

У матеріалі використані фото ITV


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також