У селі опечатали храм

1230 1

Ми у соцмережах:

У селі опечатали храм

До поліції надійшло повідомлення, що у селі Півче виник конфлікт із священнослужителем, якого місцеві жителі зачинили в храмі.

Поліцейські Здолбунівського відділення поліції на місці події встановили, що після закінчення богослужіння, коли священнослужитель зачиняв двері основного приміщення храму, у коридор зайшли прихожани разом із представницею новоствореної громади та вимагали пустити їх у церкву, аби провести інвентаризацію майна. Після відмови віряни зачинилися зсередини та залишилися із священнослужителем у коридорі.

Після приїзду поліцейських священнослужитель і представниця новоствореної громади вийшли, а п’ятеро вірянок так і перебували в приміщенні. Натомість конфлікт між двома релігійними громадами продовжився.

 

Сьогодні, восьмого травня, поза територією храму зранку зібралися у загальному близько 80 представників з боку обох громад. На місці поліцейські забезпечували публічну безпеку та порядок. Зачиненими зсередини залишалися двоє прихожанок, які близько 16-ї години вийшли із приміщення церкви.

Відповідно до досягнутих домовленостей двох релігійних громад храм опечатали та богослужінь поки не проводитимуть.

Поліцейські закликають вірян бути толерантними та вирішувати питання мирним шляхом у рамках чинного законодавства, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також