У селі Зоряному на Млинівщині освятили новий храм

967 0

Ми у соцмережах:

У селі Зоряному на Млинівщині освятили новий храм

Храм освятили на честь рівноапостольного князя Володимира.

На святкове Богослужіння приїхало чимало священників із сусідніх парафій та паломників.

Церкву у селі Зоряне розпочали будувати ще у 2008 році, головним ініціатором зведення будівлі став теперішній староста Володимир Борис. Як він сам розповідає, він не є корінним жителем, у село приїхав вже у досить зрілому віці.

«Це було на другий день Великодня, я прийшов у будинок, де звершували богослужіння, і після служби голосно заявив про те, що потрібно будувати храм. Мабуть, Господь тоді вклав це у мої вуста,» – розповідає Володимир Борис.

У селі Зоряному церкви ніколи не було, кажуть місцеві, вона була у сусідньому селі Свистові, однак її забралище у 90 – ті. Відтоді релігійна громада УПЦ молилась у хаті Марії Половинко.

«Перший крок – я попросив земельну ділянку у сільській раді, надали. А потім одного разу підвіз заробітчан за кордоном, а вони дали мені 100 євро. Ці гроші стали фундаментом церкви, – пригадує староста.

Храм у Зоряному будували довго. Релігійна громада УПЦ , хоч і об’єднана з кількох сіл, однак невеличка: 60-80 людей.

«Мені 71 рік, я досі працюю, всі гроші вкладаю у церкву. Дружини нема, діти забезпечені ще й мені допомагають. Ото я і труджусь, по милості Божій,» – додає Володимир Борис.

Чоловік розповідає, що впродовж усього будівництва постійно надходили гроші , хоч і невеличкі пожертви , але їх вистачило, щоб звести церкву.

Єпископ Пимен за труди на благо церкви відзначив церковною грамотою старосту Володимира Бориса, повідомляє у Фейсбці РІВНЕ. Голос Церкви..


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також