У серпні на Рівненщину з’їдуться пластуни зі всього світу

1070 0

Ми у соцмережах:

У серпні на Рівненщину з’їдуться пластуни зі всього світу

20-23 серпня в селі Хотині Рівненського району відбудеться ювілейна пластова зустріч-джемборі «Рівно 30. Рівне». На зустріч зберуться понад 1000 пластунів із США, Канади та Австралії. Україну представлятимуть пластуни з 16 областей, у тому числі із прифронтових територій. На зустрічі будуть присутні пластуни з 11 років – юнаки, молодь та люди старшого віку. Учасники заходу таборуватимуть в наметовому містечку, поділеному на сектори. З молоддю працюватимуть понад півтори сотні волонтерів. Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

Керівник проекту проведення зустріч-джемборі «Рівно 30. Рівне» Юрій Шадий розповів:

– Пласт – це найбільша патріотична організація в Україні, яка існує більше 100 років. Була заборонена в радянські часи, а в 1989 році відновлена. Тому цьогоріч святкуємо 30-річчя відновлення Пласту. Це найбільший проект Міністерства молоді і спорту із загальним бюджетом 1 мільйон 200 тисяч гривень. Всеукраїнська організація провела конкурс серед осередків і виграла наша команда.

В організації чотириденної зустрічі допомагатимуть Рівненська ОДА, Рівненська міська рада, Шпанівська ОТГ, військові та рятувальники.

– Це перший захід на Рівненщині у такому форматі. Тому ми повинні організаційно пропрацювати усе, що від нас залежить. Усе має відбутися на високому рівні», - зазначив виконувач обов’язків голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також