У Шакирзяна-секретаря зарплата буде більшою, аніж у Шакирзяна-директора

5399 0

Ми у соцмережах:

Віктор Шакирзян і депутати

Обраний на початку грудня секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян подав електронну декларацію про майно та доходи за минулий рік. Виходить, що офіційна зарплата на новій посаді у Віктора Шакирзяна буде більшою, аніж він отримував, керуючи будівельними фірмами.

За даними декларації, у Віктора Шакирзяна та його дружини Олени у Рівному є житловий будинок, площею 126 м2, дві квартири (87 м2 та 42 м2), офіс на 110 «квадратів», будівля мийки для авто (18 м2), а також чотири земельні ділянки на дві, три, шість та тринадцять соток. Також Віктор Шакирзян володіє 95% приміщення закритої автостоянки, площею 197 «квадратів» у Рівному. 5% цієї стоянки – у власності Всеволода Яцечка, який свого часу був офіційним засновником «Фірми Октант» разом із Едуардом Назаруком, братом експрацівника СБУ Олега Назарука, якого пов’язують із будівництвом на Щасливому.

Також Віктор Шакирзян має спільну власність із офіційним забудовником мікрорайону «На Щасливому» Романом Курисом. Йдеться про 25 соток землі та житловий будинок на 57 «квадратів» у селі Мости колишнього Здолбунівського району.

Новий секретар міськради задекларував шість транспортних засобів: 22-річний «Фольксваген Транспортер», 10-річний «BMW X6» та чотири вантажних авто 1993-2006 років випуску.

Працюючи директором товариств «Захід-Трансбуд», «Буд-Сектор» та «Діон», Віктор Шакирзян торік офіційно отримав лише 74 тис. грн заробітної плати, що трохи більше шести тисяч гривень на місяць.

Також пан Шакирзян отримав торік 525 тис. грн від продажу майна (відповідно до декларації, двох квартир та будинку садибного типу) та 69 тис. грн від надання майна в оренду. А ще 392 тис. грн становив інвестиційний прибуток (близько 33 тис. грн на місяць), оскільки Віктор Шакирзян був кінцевим власником шести товариств. Загалом секретар Рівненської міської ради торік офіційно отримав більше одного мільйона гривень доходу.

Попри порівняно невисокий дохід у 2019 році, Віктор Шакирзян задекларував чималі суми готівки: 553 тис. доларів, 137 тис. євро, 2,8 млн грн. Його дружина, яка відповідно до декларації торік доходів не мала, володіє 176 тис. доларів, 288 тис. грн. Загалом родина, якщо порахувати за чинним курсом, задекларувала 28 млн грн готівки. Також пан Шакирзян вказав у декларації, що він позичив 208 тис. грн третій особі та надав поворотну фінансову допомогу двом товариствам: «Захід-Трансбуд» (15 млн грн) та «Рівнетрансбуд» (2,8 млн грн).

Офіційно на посаді секретаря Рівненської міської ради Віктор Шакирзян отримуватиме більше, аніж на посадах директора у своїх товариствах. Так, чистий оклад посадовця становитиме 13,5 тис. грн на місяць (така сума встановлена постановою Кабінету Міністрів для всіх секретарів рад міст, за кількістю населення подібних до Рівного). Проте секретареві додатково передбачено надбавки, наприклад, за високі досягнення у праці, за виконання особливо важливої роботи, за ранг посадової особи, за вислугу років. А ще – премії.

Розмір і надбавок, і премій визначає секретареві міський голова. Станом на вівторок, 22 грудня, Олександр Третяк відповідного розпорядження щодо Віктора Шакирзяна ще не підписав. Проте навіть отримуючи лише оклад, пан Шакирзян матиме за рік 112 тис. грн, що більше, аніж оплачувалася його директорська робота.

Попередник пана Шакирзяна на посаді секретаря міськради Сергій Паладійчук, до слова, голого окладу не мав. За минулий рік з міського бюджету йому виплатили 593 тис. грн, що трохи менше 50 тис. грн на місяць. При цьому, оклад секретаря міськради торік був менший – 12,3 тис. грн.

Міський голова Рівного Олександр Третяк, нагадаємо, має 15,9 тис. грн окладу. На сесії депутати також мають проголосувати за надбавки та премії для нього. Відповідно до проєкту рішення, яке вже підготували, пан Третяк матиме 50% надбавки за виконання особливо важливої роботи та 150% премії.

Олеся Антоненко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також