У школах — «дистанційка», бо грип лютує. Епідемпоріг в області перевищено на 34%

1009 0

Ми у соцмережах:

У школах — «дистанційка», бо грип лютує. Епідемпоріг в області перевищено на 34%

Грип та ГРВІ валять з ніг учнів по всій області, хворих більшає з кожним днем. Та колишні лютневі «карантини» залишилися в минулому, адже виручають смартфони. Ось так, через повальну застуду, майже на тиждень був у Рівному на онлайн-навчанні міський ліцей № 7, а по інших школах досі є цілі класи, де діти слухають уроки на екранах.

Андрій Мазур, начальник міського управління освіти:

— Ситуацію моніторимо кожного дня. От станом на ранок понеділка було 53 класи у закладах по всьому місту, які перевели на дистанційне навчання. А у вівторок вранці їх вже 103… Найбільше таких класів у ліцеях №№ 25, 28 та 12. Ці заходи доволі результативні, переривають ланцюжок інфікування — бо скупчення дітей немає. От ліцей № 7 майже тиждень був на дистанційній формі навчання, а від цього вівторка уже виводить на очне навчання 23 класи.

— Рішення про переведення на дистанційний формат навчання приймають самі заклади, за умови якщо у класі більше 20% дітей захворіли — знову ж таки, це зі слів батьків. Що стосується саме карантинних обмежень, то таке рішення може прийняти міська комісія з питань ТЕБ і НС на основі даних, які отримає з обласного центру контролю і профілактики хвороб, а ті відстежують кількість звернень до медичних установ, до сімейних лікарів. Наразі такого рішення немає. Педагоги теж хворіють, але такої статистики, на жаль, ніхто не веде. Якщо ще й вчителі масово захворіють і не буде можливості проводити заняття, отоді будемо змушені припинити освітній процес — але поки про це не йдеться.

За минулий тиждень на грип та ГРЗ захворіли 9427 жителів області, це на 35% більше, ніж за попередні сім днів. Найбільше хворіють діти, але на чверть зросла кількість хворих і серед дорослих. Таку статистику оприлюднив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль. Збільшилася й кількість госпіталізацій на гострі репіраторні хвороби. Рівень захворюваності високий та перевищує епідемпоріг на 34%. На дистанційне навчання в області перейшли Рафалівський Петропавлівський ліцей, Людинський, Зносицький, Пісківський ліцеї та Костопільський ліцей № 6, повідомляє пресслужба ОВА.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також