У школі зроблять термомодернізацію за дванадцять з половиною мільйонів гривень

1617 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Рівне отримає ці кошти від Північної Екологічної Фінансової Корпорації.

У Рівному незабаром розпочнеться реалізація проекту «Впровадження енергозберігаючих технологій у навчальному закладі м. Рівне», за фінансової підтримки міжнародної організації  Північної Екологічної Фінансової Корпорації. Це вже другий проект, який буде реалізовано в місті спільно з цією організацією. Проектом передбачено впровадження інноваційних заходів комплексної термомодернізації у навчально-виховному комплексі № 26.

Рівненська міська рада отримала погодження від Міністерства фінансів України на залучення фінансування від корпорації НЕФКО. Також це питання підтримали депутати на минулій сесії міськради.

Корпорація надає фінансову підтримку екологічно важливим проектам у країнах Центральної та Східної Європи, але має жорсткі вимоги до їх відбору.  Головними критеріями відбору об’єкту для участі у цьому проекті стали витрати на енергоносії, тобто обирали найбільш енерговитратний навчальний заклад, та щодо якого було розроблено енергоаудит.

Загальна вартість проекту складає 22 млн. грн. Сума залучених коштів від НЕФКО дорівнює 12,5 млн. грн., під відсоткову ставку - 3% річних в гривнях, що є досить вигідною умовою кредитування, при нинішніх 10-15% інфляції. Кредит надається і, відповідно, повертається у гривнях.

Реалізація проекту сприятиме покращенню клімату в приміщеннях навчального закладу, комфортними стануть умови роботи та навчання. І це тільки естетична вигода від проекту. Інша – це економія енергоресурсів, адже впровадження енергоефективних заходів сприятиме економії орієнтовно до 30% енергоносіїв та знизить видатки з міського бюджету на їх оплату, повідомляє векб-сайт Рівненмької міської ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також