У сільському полі неподалік Рівного знайшли гранату

913 0

Ми у соцмережах:

У сільському полі неподалік Рівного знайшли гранату

Вона пролежала там понад 70 років.

Небезпечні сюрпризи часів Другої світової війни продовжують виявляти мешканці Рівненщини - дуже часто це стається під час польових робіт. А потім їхні знахідки доводиться знешкоджувати піротехнікам. За останні кілька днів саперам довелося попрацювати у Рівненському, Сарненському та Дубенському районах.

Як розповідають у прес-службі ГУ ДСНС у Рівненській області, у понеділок групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення було знищено один артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Другої світової війни. Його знайшов у лісі місцевий житель поблизу села Глушвиця Сарненського району.

- Того ж дня о 16-00 групою піротехнічних робіт АРЗ СП було знищено одну гранату Ф-1 часів Другої світової війни, яку було виявлено під час проведення земляних робіт у полі поблизу села Решуцьк Олександрійської ТГ Рівненського району, - розповідають рятувальники. - Також сьогодні 22 червня саперами ГУ ДСНС буде знищено артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни, який було виявлено у полі під час проведення земляних робіт поблизу села Вовковиї Демидівської ТГ Дубенського району.
 
 
А загалом від початку року сапери ГУ ДСНС на Рівненщині знищили 176 вибухонебезпечних предметів часів Першої та Другої світових війн. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також