У Смизі відкрили сучасну амбулаторію

903 0

Ми у соцмережах:

У Смизі відкрили сучасну амбулаторію

Заклад збудували з "нуля". Тут є кабінет лікаря, кімната для персоналу, стерилізаційна, процедурна, кабінет профілактичних щеплень. Залишилось лише перевезти меблі, обладнання та реєстраційні картки з старого приміщення.

Амбулаторія простора і продумана для відвідувачів, доступна для людей з інвалідністю, обладнана апаратурою. Важливо, що тут є житло для лікаря – дві спальні, кухня, санвузол та ванна.

Неподалік амбулаторії - нова дорога по вулиці Заводська, для зручності доїзду керівництво громади запланувало зробити дорогу безпосередньо до самої лікувальної установи. Також заклад забезпечений автомобілем для сімейного лікаря. Наразі в амбулаторії послуги надають 5 лікарів: педіатр, терапевти та сімейні лікарі.

На урочисте відкриття закладу завітали начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, голова Дубенської райдержадміністрації Володимир Іщук, керівництво Смизької громади, місцеві жителі.

- Завдяки злагодженій тісній співпраці різних гілок влади вдалося реалізувати цей проект, який дає змогу лікарям надавати якісну медичну допомогу, а пацієнтам отримувати профілактичні та лікувальні послуги в комфортних умовах. Усім медичним працівникам бажаю з радістю йти на роботу, а повертатись додому - з гордістю та вдячністю від пацієнтів,  - звернувся до присутніх голова Дубенської РДА Володимир Іщук.

- Смизька амбулаторія - одна з 37 лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які були відкриті в рамках нового етапу медичної реформи, який дозволяє нам підняти медичну допомогу в сільській місцевості на новий рівень,  - підкреслив начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

Священнослужителі місцевих церков освятили приміщення та благословили медиків на здійснення лікувальної справи.

Під час спілкування з головою Дубенської РДА Володимиром Іщуком місцеві мешканці розповіли, що надзвичайно задоволені новим приміщенням амбулаторії та звертатимуться до керівництва громади щодо збільшення спектру медичних послуг в закладі, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА..

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також