У спекотну пору дуже важливо підтримувати баланс води в організмі

830 0

Ми у соцмережах:

У спекотну пору дуже важливо підтримувати баланс води в організмі

Але це не означає, що абсолютно всі напої підходять для цього. Через зневоднення може не лише погіршуватись продуктивність і самопочуття, а й збільшується ризик теплового удару. Експерти з Всесвітньої організації охорони здоров’я розповіли, що не варто пити під час спеки.

Кава. Як би ви не любили каву, але за високої температури повітря краще її уникати. Річ у тому, що вона не допомагає впоратись зі спекою, а й може виводити рідину та корисні елементи з організму. Якщо ж дуже вже хочеться кави, то після неї обов’язково потрібно випити склянку води.

Алкоголь. Безпечної дози алкоголю не існує, і спиртне та спека несумісні. Холодне пиво чи келих вина насправді не дозволять освіжитись, а лише підвищать рівень цукру в крові та навантаження на серцево-судинну систему. Вживання алкоголю у спеку збільшує ризики інсульту чи інфаркту.

Солодкі газовані напої лише створюють ілюзію, що ви подолали спрагу. Але насправді вони викликають ще більше бажання випити щось. А через великий вміст цукру ще й порушуються метаболічні процеси та виникають проблеми зі здоров’ям.

Найкраще пити у спеку звичайну воду (можна додавати фрукти та ягоди); зелений чай; охолоджені кисломолочні продукти (бажано без цукру).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також