У США на День незалежності відбулися масові розстріли

3515 0

Ми у соцмережах:

День Незалежності США

Напади відбулися на території всіх Сполучених Штатів.

 Внаслідок масових розстрілів у США під час святкування Дня незалежності цих вихідни загинули щонайменше 27 осіб, троє з яких - діти 7, 8 та 14 років.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на ABC News.

Найбільше постраждалих у Чикаго, де вогнепальні поранення одержали 72 оссоби. Для 15 із них вони виявилися смертельними. Серед жертв - 7-річна дівчинка, яка приїхала на свято до бабусі.


Зазначається, що в суботу Наталі Уоллес гралася з іншими дітьми та родичами перед будинком, де живе її бабуся. Раптово до майданчику під'їхало авто, пасажири якого відкрили вогонь в напрямку Наталі та її родини. Дівчинці куля влучила в лоб. Її відвезли до лікарні, однак медики констатували смерть.

Жодних арештів щодо вбивства не відбулося. "Вночі 7-річна дівчинка в Остіні приєдналася до підлітків та дітей, чиї надії та мрії закінчилися під дулом пістолета", - написала мер Чикаго Лорі Лайтфут у Twitter в суботу ввечері.

Пізніше масовий розстріл відбувся вже в іншому мікрорайоні Чикаго - Еглвуді. Там смертельне вогнепальне поранення у спину отримав 14-річний хлопчик. Ще четверо людей постраждали. Серед них 11-річний хлопчик, якому куля влучила в ногу, та його 15-річний товариш, якого поранили в живіт. Жодного причетного до інциденту досі не заарештували. За даними поліції, стрілянина відбулася близько 23:35 за місцевим часом, коли четверо невідомих підійшли до компанії, яка відзначала День незалежності, та відкрили вогонь.

У мікрорайоні Роджерс-Парк поранення від невідомого стрільця отримала 10-річна дівчинка, яка перебувала у передпокої своєї квартири. Коли зловмисник відкрив вогонь - кулі пройшли крізь двері та влучили дитині в руку. Ще кілька пострілів зачепили 48-річну жінку, яка перебувала з дівчинкою в одній кімнаті. Вона отримала вогнепальні поранення в ноги й нині перебуває у лікарні у важкому стані.

Напади відбулися по всіх Сполучених Штатах. У Нью-Йорку, зокрема, повідомили про чотири десятки потерпілих та щонайменше чотирьох загиблих. В інших містах кількість поранених є нижчою десяти, а загиблих - від одного до двох. Відомо, що ще одна дитина, 8-річна дівчинка, загинула в Атланті в суботу ввечері, коли невідомі відкрили вогонь по автівці, в якій вона їхала разом з мамою та іншими дорослими.

Американський президент Дональд Трамп відреагував на події та написав на своїй сторінці у Twitter, що «Федеральний уряд готовий допомогти», якщо «його попросять».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також