У суботу транспорт на Рівненщині не ходить, бо треба ж колись відпочивати водіям

2400 0

Ми у соцмережах:

У суботу транспорт на Рівненщині не ходить, бо треба ж колись відпочивати водіям

Близько 30 заяв від перевізників надійшло в ОДА про скасування автобусних рейсів по області — бо пасажирів мало, тож їздити невигідно. Найбільше — на Здолбунівському, Володимирецькому, Гощанському, Березнівському, Сарненському, Зарічненському, Демидівському напрямках.

Сподіваються, що після карантинних обмежень та з початком навчання, коли з’являться пасажири-студенти, ці рейси відновляться. Управлінці запевняють: без сполучення села не залишаться — змінять графіки діючих, буде транзит.

Один з найпроблемніших маршрутів — Рівне-Острог-Новомалин. Депутатка Острозької міської ради Валентина Лось розповіла:

— Кілька днів тому їхала в Новомалин і побачила жінку пенсійного віку, яка йшла вздовж дороги. Зупинилася і питаю, чому вона пішки йде. Вона відповіла, що жителі Новомалина вже не знають, до кого звертатися, бо маршрутки не ходять у всі вихідні та на релігійні свята. В неділю ще може бути перший рейс зранку, але вже до вечора добиратися нічим. Якщо людина виїхала на роботу зранку, наприклад, в Рівненську обласну лікарню, їй треба якось увечері повернутися додому.

Голова Острозької ТГ Юрій Ягодка:

— Практично через день-два я спілкуюся з перевізниками по деяких маршрутах. На Новомалин не заявляється ніхто, водіїв катастрофічно не вистачає. Водій, який їздить на Новомалин, — один. Він їздить цілісінький тиждень і йому треба ж іноді відпочивати. Розглядається варіант, щоб зробити суботу вихідним днем і щоб в цей день взагалі не ходили маршрутки.

Начальник управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федір Мисюра:

— Рівне-Острог-Ново­ма­лин — хороший напрямок, але претендент, який їздив раніше, навіть не подавав документи на конкурс. Каже, що невигідно і нікому їздити. Рівне-Мощони, через Малятин теж претенденти не подали документи. Рівне-Нараїв через Дубно і т.д. Загалом на засідання конкурсного комітету з визначення перевізників із 40 об’єктів було подано лише 25 заявок, тобто 15 маршрутів залишилися вже незакритими. Це через те, що нерентабельно, відсутні водії, реально — це велика проблема, вони масово покидають свої робочі місця, їдуть за кордон, де значно вища заробітна плата.

Дарина Гузенкова.

Головне фото UA:Рівне


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також