У Сумах голодують кілька десятків студентів

1820 0

Ми у соцмережах:

У Сумах голодують кілька десятків студентів

У Сумах кілька десятків студентів у неділю продовжували голодування на центральній площі міста, протестуючи проти засудження десятьох осіб, звинувачених у протидії міліції в ніч підрахунку голосів на першому турі президентських виборів.

Студенти розташувалися в наметах на площі Незалежності. За повідомленнями, близько двох десятків студентів перебувають на площі з пов’язками, на яких написано «Я голодую».

Міліція повідомила, що акція протесту відбувається спокійно У неділю до Сум приїхали представники Уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової та народні депутати, зокрема Василь Терен від «Нашої України» та Степан Хмара від фракції БЮТ. Депутатам не вдалося зустрітися з керівником сумської міліції Миколою Плєхановим, який був на нараді. У неділю в Сумах відбувся мітинг, учасники якого вимагали від влади звільнити засуджених, припинити тиск на людей та притягти до відповідальності працівників міліції, які під час сутичок у суботу застосовували кийки та сльозогінний газ.

Сутички біля приміщення суду У суботу біля приміщення одного з районних судів сталися сутички між службовцями силових органів та учасниками пікету, переважно студентами, які протестували проти затримання і засудження 10 осіб, звинувачених у протидії міліції в день голосування 31 жовтня на одній з виборчих дільниць. Службовці спецпідрозділів застосували слізогінний газ і били людей. За повідомленнями, кілька осіб потрапили до лікарні. Сутички сталися після завершення термінового закритого судового засідання, на якому затриманих у суботу десятьох осіб було засуджено до 10 діб ув’язнення за звинуваченнями у протидії міліції 31 жовтня. Повідомляють також, що більшіть засуджених не мала адвокатів. Засуджені були серед тих, хто 31 жовтня після завершення голосування вимагав оприлюднення протоколу про результати виборів на одній з виборчих дільниць, на якій зі значною перевагою у першому турі переміг опозиційний кандидат Віктор Ющенко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також