У селі в сусідній області ввели карантин через шкідників на деревах

3386 0

Ми у соцмережах:

У селі в сусідній області ввели карантин через шкідників на деревах

У селі Вербка Ковельського району з 27 червня запровадили карантин через агресивного шкідника – американського білого метелика, який нищить плодові дерева.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Волинської області. 

Йдеться про американського білого метелика, який об’їдає листки дерев та дуже активно розмножується. Близько шести гнізд шкідника на одному дереві здатні повністю знищити рослину.

 

«Шкідник розвивається у двох поколіннях: перше з’являється у травні, друге у середині липня або на початку серпня. Шкоди зеленим насадженням завдає гусінь, яка харчується епідермісом листя, скелетуючи його, не залишаючи навіть жилок», – зазначають у Держпродспоживслужбі.

У разі появи гусіні на деревах власники цієї ділянки повинні знищувати шкідників, обрізати гілки з гніздами та спалювати їх у окремих місцях, а також обробляти інсектицидами. Виловлювати гусінь радять за допомогою феромонних пасток, до яких через специфічний запах активно прилітають метелики. Ще один спосіб – так звані ловчі пояси, які наносять на кору дерев. На засіб, схожий на клей, прилипає гусінь та інші шкідники, згодом вони помирають.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також