У «Свободі» прокоментували звільнення Осіпчука

2791 0

Ми у соцмережах:

У «Свободі» прокоментували звільнення Осіпчука

Юрій Осіпчук був учора відповідним розпорядженням голови Рівненської ОДА звільнений з посади начальника Департаменту охорони здоров’я. За інформацією телеканалу «Рівне 1», його звільнили буцімто за те, що не боровся з коронавірусом. У політичній силі «Свобода», яку він представляв, кажуть, що навпаки – боровся, але не тими методами. Надаємо заяву «Свободи» без змін.

 «24 березня 2020 року, по завершенню робочого дня Рівненської ОДА, було видано розпорядження про звільнення начальника Управління охорони здоров’я свободівця Юрія Осіпчука. З незрозумілих причин,  документ містить гриф «Для службового користування», тому підстави звільнення не розголошуються. 

Рівненська обласна організація ВО «Свобода» заявляє, що звільнення відбувається із політичних мотивів, оскільки начальник управління Юрій Осіпчук:

1.                   Створив, разом із фахівцями очолюваного управління та лікарями, програму запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19, заходи якої потребували 99,3 млн гривень. Програма включала в себе закупівлю обладнання для штучної вентиляції легень, засобів індивідуального захисту медичних працівників, придбання засобів для виявлення та лікування коронавірусної інфекції COVID-19;

2.                   На виконання програми було виділено лише 25,4 мільйони гривень, що в чотири рази менше від потреби, про що Юрій Осіпчук відкрито заявив на сесії обласної ради. Через нестачу фінансування частина депутатів обласної ради почала вимагати від голови ОДА та обласної ради провести ревізію коштів обласного бюджету по головних розпорядниках і перенаправити кошти із об’єктів будівництва на виконання програми боротьби із коронавірусом в області;

3.                   На внутрішніх нарадах із керівництвом області вимагав профінансувати програму боротьби із коронавірусом у повному обсязі та заявив про неможливість ефективної протидії загрозі коронавірусної інфекції через нестачу фінансування;

4.                   Відмовився виступити перед громадськістю із запевненнями, що область готова до боротьби із коронавірусної інфекцією. 

У свою чергу, розуміючи критичність та важливість ситуації, депутати фракції ВО «Свобода» у Рівненській обласній раді звернулися до голови ОДА та ради із вимогою зібрати позачергову сесію і все ж знайти кошти на боротьбу із коронавірусом на Рівненщині.

Очевидно, що спроби свободівців перерозподілити кошти із об'єктів будівництва області, які давно стали способом заробляння коштів для осіб при владі, на боротьбу з пандемією, викликали спротив та логічно завершилися звільненням із посади начальника Управління охорони здоров’я області Юрія Осіпчука».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також