У табір ромів біля Рівного примчали рятувальники та поліція

11801 0

Ми у соцмережах:

У табір ромів біля Рівного примчали рятувальники та поліція

Рівненські рятувальники та поліцейські 14-го вересня перевірили табір ромів на околиці села Кустин, що поблизу Рівного. Приводом стала публікація у Instagram-пабліку "rivne_1283", у дописі виклали фото з цього табору та зазначили, що там постійно палять багаття і це несе загрозу для лісу, особливо у пожежонебезпечний період.

У ДСНС зазначили, що офіційно до них не надходило жодного повідомлення про проживання цих людей чи про проблеми їхнього перебування у лісомасиві, а також про загрозу пожежній безпеці. Втім, після публікації спецслужби на місце таки виїхали, повідомляє Суспільне.

- З людьми провели профілактичну бесіду. Вони запевнили рятувальників та поліцейських, що будуть дотримуватися чистоти та порядку на місці, де тимчасово проживають та не будуть палити безконтрольні вогнища, – каже речник ДСНС області Дмитро Мельник.

Він підтвердив, що там дійсно були роми. Вони пояснили, що через коронавірус не можуть виїхати до місця свого постійного проживання у Закарпаття. Але додали, що з часом, як тільки ситуація покращиться, вони виїдуть.

- Поліцейські та рятувальники триматимуть дану ситуацію під контролем та будуть періодично навідуватися до цього тимчасового табору,додав Мельник.

 

 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А покажіть ці фото співробітникам МНС Харьківської або Луганської області,де від лісової пожежі згоріли села,загинули люди...В Рівненській області не вміють передбачати події ,судіть самі (див.фото) : ціле літо в лісі,на околиці с.Кустин живе табір циган. День і ніч горить вогнище !Звернення в "куди тільки можна" не дають ніяких результатів! В минулому році цигани осінню кинули весь той мотлох й волонтерам прийшлося винаймати вантажну машину та цілий день прибирати ліс! #rivne #рівне

Допис, поширений Rivne 1283 (@rivne_1283)

 

Що відомо
На офіційних ресурсах ДСНС періодично повідомляють про надзвичайний рівень пожежної небезпеки і передумови для різкого збільшення кількості загорянь на території України. Рятувальники вказують причинами масштабних пожеж у природних екосистемах – людську легковажність.
Зважаючи на відносно спекотну для вересня погоду, а також те, що пожежонебезпечний період наразі знаходиться у своїй активній фазі — загроза виникнення загорянь може зростати, – повідомляють у ДСНС.
У липні 2020-го внаслідок лісової пожежі на Луганщині загинуло четверо людей, десятки травмувались. Вогонь знищив близько сотні будинків.
На початку вересня 2020-го на Харківщині сталися дві масштабні лісові пожежі, вогонь знищив десятки будинків. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також