У трьох школах Рівненщини провели ремонт

743 0

Ми у соцмережах:

У трьох школах Рівненщини провели ремонт

За минулий рік у межах програми Уряду «Спроможна школа для кращих результатів» відремонтували три навчальні заклади у Рівненській області.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін розповів:

- Торік для Рівненщини надійшла субвенція у розмірі 40 мільйонів гривень, суму розділили на три школи. Ще 12 мільйонів додали громади на умовах співфінансування. Така модель підтримки закладів освіти дуже дієва, адже ці кошти школи можуть витратити на покращення свого матеріально-технічного стану.

На першу школу в селі Оженин Острозької територіальної громади витратили понад 11 млн гривень. Утеплили фасад закладу, перекрили горище та виконали благоустрій території.

Субвенція була спрямована ще на два заклади освіти – Немовицьку ЗОШ І-ІІІ ст та Дубровицький НВК «Ліцей-ЗОШ І-ІІ ступенів».

Так, для Немовицького закладу освіти почали реконструкцію будівлі початкових класів. У Дубровицькій школі – влаштували шатровий дах, провели зовнішнє опорядження фасадів, замінили вікна та зовнішні двері, реконструювали систему опалення.

У рамках проєкту було використано 23 та 18 мільйони відповідно. Продовжать ремонтні роботи цих двох об’єктів за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2022 році.

Сергій Подолін додав, що реалізація програми «Спроможна школа для кращих результатів» у 2022 році буде продовжена. Загалом з державного бюджету буде виділено 1 млрд грн на покращення умов у закладах освіти України.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також