У центрі Квасилова замінять тепломережі (ФОТО)

604 0

Ми у соцмережах:

У центрі Квасилова замінять тепломережі (ФОТО)

Замінити понад сто метрів тепломережі у центральній частині Квасилова з подальшим капітальним ремонтом хідника – таке рішення прийняли представники місцевої влади Рівного. Як розповідають квасилівчани, дана ділянка вже давно потребувала капітальної заміни труб і не лише. Окрім того, під час нещодавніх гідравлічних випробувань, яке проводило комунальне підприємство «Квасилівтеплоенерго» було зафіксовано витік, що у холодну пору може призвести до непередбачуваних наслідків.

 З даною проблемою добре ознайомлений секретар міськради Рівного Віктор Шакирзян, який особисто взимку минулого року виїздив у селище та дав протокольне доручення місцевим комунальникам зайнятись вирішенням питання.

 

«Йдеться про серйозну проблему. Ми не можемо ризикувати залишити людей без тепла взимку через порив. Наша відповідальність - забезпечити надійність системи і зробити це потрібно оперативно, допоки маємо сприятливі погодні умови. Нам слід відходити від старої системи мислення, коли якісь роботи виконуються тільки тоді, коли уже стався порив в екстреному порядку. Ми маємо чітко прогнозувати ситуацію і там, де це можливо - працювати на випередження», - зазначає секретар міської ради Віктор Шакирзян.

Світлана Марчук - депутатка по даному виборчому округу (фракція «Рівне Разом»), є заступницею голови бюджетної комісії міської ради. Пані Світлана дякує депутатському корпусу за підтримку такого рішення і розуміння ситуації. На її думку є надія, що цьогоріч вдасться вирішити цю багаторічну проблему.

«Заміна тепломереж в Квасилові - одне з наболілих питань, з яким ми зіштовхнулися ще в минулорічний опалювальний сезон: проводилося багато виїзних комісій, зустрічалися з фахівцями. Все, що закладається у цей бюджет, все, що ми плануємо зробити – абсолютно вирішує всі питання і маю надію, що у Квасилові в новий опалювальний сезон ми зайдемо без проблем», - зазначила Світлана Марчук.

Тепломережі планують замінити в районі п’ятиповерхової житлової забудови центральної частини селища: вулиця Молодіжна, 1 , Рівненська, 1 та Рівненська 2, Богдана Хмельницького, 1(триповерховий будинок) - до Будинку культури. Окрім того, звідси подається тепло і до дитячої музичної школи Квасилова.

Як розповіла староста селища Віта Кисільова, після заміни труб заплановано відремонтувати і хідник, під яким іде теплова мережа.

«Його ремонт відкладали впродовж багатьох років. Ми не наважувались на ці роботи, оскільки повністю не було проведено фахового обстеження даної ділянки і не було виявлено, що ця тепломережа, справді, потребує капітального ремонту. Це було би не по-господарськи. Наразі, це питання буде також вирішено», - розповіла Віта Кисільова.

До слова, як повідомили комунальники, до ремонтних робіт вони планують приступити вже за декілька тижнів, аби встигнути до опалювального сезону привести тепломережу Квасилова у належний стан.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також