У центрі Львова вночі обвалився будинок

2841 0

Ми у соцмережах:

У центрі Львова вночі обвалився будинок

Сьогодні о 01:30 ночі до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про руйнацію 3-поверхового житлового будинку на проспекті Свободи, 23, у Львові.

На місці події з’ясувалось, що сталось руйнування 3-х квартир: одна квартира зруйнована повністю, дві - частково. Також відбулось повне руйнування 2-х нежитлових приміщень, загальною площею 80 кв.м.

Всього було евакуйовано 12 людей, з них 4-х річна дитина.

На місці події працював кінологічний розрахунок. Пошуки можливих потерпілих проводила собака на ім'я Зоя. Пожежно-рятувальними підрозділами проводились роботи по розбору завалів з метою пошуку потерпілих.

О 04:57 пошуки були завершені. Потерпілих не виявлено.

На місці від ДСНС було залучено 42 чоловіка особового складу та кінологічний розрахунок. 

Заступниця міського голови Львова  Ірина Маруняк повідомила:

- До того, як стався обвал, мешканці побачили, що з будинком щось відбувається: осіли двері в одній з квартир, люди не могли їх відкрити. Вони подзвонили в поліцію. Поліцейські оперативно виїхали на місце і вчасно евакуювали мешканців. Коли вже всіх людей вивели, стався обвал частини флігелю будинку. Я була на місці, спілкувалася з мешканцями шести квартир. Ніхто не потребував відселення, поїхали ночувати до родичів. Газ, вода і електрика в цьому будинку відключені 

Також посадовиця повідомила, що сьогодні впродовж дня на місці будуть встановлювати причини обвалу.

-  В дворі сусіднього будинку (просп. Свободи, 21) проводились будівельні роботи. Там є декларація на початок виконання ремонтних робіт. Зі слів мешканців, місяць будівельники знімали стіну, яка була дотична до будинку №23 і була опорою цього будинку. Це могло зменшили несучу здатність будівлі і призвести до обвалу. Але наголошую, висновки має зробити проєктна компанія, яка сьогодні буде працювати на місці. Зараз з’ясовуємо інформацію, яка саме компанія проводила роботи та кому належить ця ділянка, де вони проводились.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також