У центрі Рівного сплели велетенську сітку

942 0

Ми у соцмережах:

У центрі Рівного сплели велетенську сітку

Маскувальну сітку розміром 6 на 9 метрів плели волонтерки на майдані Незалежності в Рівному. Роботу розпочали в неділю, 25 жовтня, по обіді, а завершили за три дні. Суспільному волонтерки пояснили, що плетіння сітки на майдані у центрі міста вони організували для того, щоб залучити до роботи охочих рівнян.

 Паралельно таких же розмірів сітку виготовляли в приміщенні. Невдовзі обидві частини поєднають в одну і відправлять на Схід.

Роботу організували волонтерки з громадської організації "Справа громад – Рівне" та благодійного фонду "Руєвит", щоб залучити охочих до цієї роботи рівнян і тим самим пришвидшити процес плетіння. З матеріалом допомогли люди.

Сітку на майдані плетуть для бійців 92-ї бригади, - пояснює волонтерка Олена Миронець.

Волонтерка фонду "Руєвит" Тетяна Мельничук плете маскувальні сітки від початку війни на Сході.

"Тобто з 14-го року організувався наш фонд "Руєвит" і були люди, які щодня займалися сіткоплетінням. Тому що коли почалася війна, то не було спорядження, яке б їх захищало. І дівчата наші кинулися плести сітку, щоб було чим маскуватися", – розповідає Тетяна Мельничук.

При цьому жінка додає, що й досі мають потребу в додаткових робочих руках і тканині. Також волонтерки звертають увагу і на приміщення, в якому вимушені працювати.

"Немає ні води, ні туалету, ні світла, ні тепла. І от взимку в рукавицях і пальтах плетемо. Влітку і до 8-ї вечора плетемо. А взимку тільки коли світловий день. От бачите, підсовуємо під вікно. В таких умовах працюємо", – кажуть волонтерки.

Сітка буде 65-ю, яку виплели рівненські волонтерки у цьому році. І на черзі мають замовлень ще на 12 таких сіток.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також