У церкві в Млинівському районі почали служити українською мовою

3144 0

Ми у соцмережах:

фото із сайту  Рівненської єпархії ПЦУ.

Перейти до Української православної церкви Київського патріархату прихожани Свято-Троїцькому храмі села Війниці Млинівського району хотіли ще у 2014 році. Улітку цього року прихильники Православної церкви України провели опитування серед прихожан храму. За перехід до ПЦУ було 278 парафіян, 45 хотіли залишитися в УПЦ МП та 49 не визначилися.

На парафіяльних зборах більшістю голосів було прийнято рішення про перехід до ПЦУ. Цю ініціативу підтримав благочинний протоієрей Володимир Левандовський та присутні священики Млинівського благочиння. У жовтні вже зареєстрували релігійну громаду Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української православної церкви. Однак ні священик, ні окремі хористи не хотіли віддавати приміщення громаді ПЦУ. Тому громада ухвалила рішення викликати правоохоронців, повідомляє пресслужба Рівненської єпархії ПЦУ.

А 27 жовтня у Свято-Троїцькому храмі села Війниці Млинівського району провели перше Богослужіння рідною українською мовою. Його провели благочинний протоієрей Володимир Левандовський, протоієрей Ігор Новосад, протоієрей Віталій Романюк та ієрей Іван Орел. У першому Богослужінні взяли участь хористи сусідньої Свято-Покровської церкви села Бокійми.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також