У церкву згідно з розпорядженням?

2374 0

Ми у соцмережах:

У церкву згідно з розпорядженням?

Цього тижня, на традиційній щопонеділковій нараді голова облдержадміністрації Василь Червоній заявив: «Давайте зробимо подарунок віруючим. У неділю базари працювати не повинні». При цьому, звертаючись до голови обласної ради Романа Василишина за підтримкою, він зауважив: «Соромно, що центр Рівного перетворився на суцільний базар». Крім того, в обласної виконавчої влади є також намір обмежити в цей день продаж спиртних напоїв.

Не виключено, що це побажання голови ОДА керівники органів місцевого самоврядування сприймуть за команду зверху і візьмуться оперативно його виконувати. Щоправда, при цьому не можна не рахуватись з думкою людей — і покупців, і продавців.

Коментарі Сергій Васильчук, заступник міського голови Рівного: — Питання заборони роботи ринків у Рівному в неділю неодноразово порушувалось на сесії міської ради. Але для того, щоб прийняти остаточне рішення, на мою думку, серед підприємців на ринках потрібно провести опитування. Тоді матимемо повну картину, на якому ринку працівники хочуть торгувати в неділю, а на якому ні. Треба, щоб ініціатива надходила від людей, а не від влади. Щоб це рішення було прийнятне для всіх, а не лише для якоїсь частини людей. Тамара Аніщенко, директор центрального продовольчого ринку: — Не уявляю, як можна заборонити працювати у неділю сільськогосподарському ринку, який знаходиться на вул. Млинівській уже багато років. Один раз на тиждень сільські мешканці мають вільний день, коли не працюють на землі і приїжджають торгувати вирощеною продукцією. Так само і на центральному продовольчому ринку чимало людей з села продають свою продукцію, купують одяг чи щось для господарства. Зрозуміло, що це все робиться для того, щоб люди в неділю ходили в церкву. Але кожна людина розпоряджається своїм вихідним, як хоче. Я знаю чимало підприємців, які й нині в неділю зранку йдуть до церкви, а після цього на ринок. А є такі, що ходять до церкви лише у великі свята. Я теж вважаю, що з цього приводу на ринках слід провести опитування, і нехай підприємці самі визначать, хочуть вони працювати в неділю чи ні. Роман Василишин, голова Рівенської обласної ради: — Обласна рада отримала звернення релігійних громад різних конфесій з проханням посприяти тому, щоб у неділю не було торгівлі. Заборонити торгівлю у неділю ми не можемо, оскільки це не входить до компетенції облради. Такі питання можуть вирішувати лише органи місцевого самоврядування. Тому сподіваюсь, що на найближчій сесії облради депутати звернуться до громадян області з проханням не займатися торгівлею у неділю. Наскільки мені відомо, подібне звернення релігійних громад області розглядатиме незабаром і Рівенська міська рада.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також