У цих рівненських будинках через 20 років ніхто не захоче жити

3241 0

Ми у соцмережах:

У цих рівненських будинках через 20 років ніхто не захоче жити

Цьогоріч з міського бюджету фінансову підтримку на капремонти отримають багатоповерхівки, в яких створено ОСББ. А ті, де мешкають пасивні і байдужі рівняни, вважає міський голова Володимир Хомко, занепадатимуть.

будинки_Мицкевича (20)

Будинки №1 та №3 на вул. Міцкевича у Рівному
Володимир Хомко, міський голова Рівного: — Ми ухвалили міську програму, за якою допомагаємо багатоквартирним будинкам. Але будинки, де є ОСББ, можуть розраховувати на значно більші суми з міського бюджету. Умовно кажучи, мешканці вирішили зробити ремонт на 100 гривень: для ОСББ ми дамо 70 грн. допомоги, а для тих будинків, де об'єднання не створено, — тільки 40 грн. Але ініціатива має йти від самих мешканців, які мають розуміти, що будинок — їхній і вони несуть відповідальність за його стан. Тому хай не ображаються ті, в кого буде дах протікати, — значить, у їхньому будинку живуть неорганізовані люди. Будуть будинки класні, як-от на Міцкевича, 1 та Міцкевича, 40. І будуть такі, як нині на Міцкевича, 3, де нічого не роблять. Через років двадцять вони перетворяться на геть занедбані. Бо розумніші люди продаватимуть там квартири і купуватимуть де ліпше. Окрім того, президент підписав закон про житлово-комунальні послуги, тож незабаром вже точно будуть ліквідовані ЖКП, а будинки, де немає ОСББ, на конкурсних умовах будуть передані управлінським компаніям. Кожен будинок може обрати собі управлінську компанію сам, скликавши збори мешканців. Я до цього закликаю. Микола Ніколайчук, директор управлінської компанії «Рівне-Дім-Сервіс»: — Ми не будемо відмовлятися від жодного будинку, навіть якщо він буде бідовим, тому що для нас це — робота. Я підтримую політику міської влади щодо розподілу фінансової допомоги між будинками, де є ОСББ і де його немає. Це справедливо. Чесно кажучи, на зборах мешканців будинків до мене часом підходять люди, які розповідають про те, що стали заручниками ситуації: вони сплачують усі комунальні платежі і готові щось робити в будинку, проте натикаються на непробивну стіну тих, хто не тільки не платить, а й робити нічого не хоче. Що нам робити, питають такі люди в мене. Я їм відповідаю: шукайте собі квартири в кращих будинках, бо тут ви нічого не вдієте.
Дарина Гузенкова.

Довідка РВ

У Рівному зареєстровано 488 ОСББ і 4 управлінські компанії: «РЕНОМЕ», на обслуговуванні якої перебувають збудовані цією ж компанією будинки; «Чистота і порядок» (20 будинків); «Житло-Сервіс-Рівне» (60 будинків) та «Рівне-Дім-Сервіс» (13 будинків).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також