У Вараші - «землетрус» та «комунальна аварія»

2182 0

Ми у соцмережах:

У Вараші - «землетрус» та «комунальна аварія»

Із зони спостереження РАЕС вчилися евакуйовувати 100 тисяч людей. На Рівненщині йдуть тренування на випадок аварії на РАЕС.

За легендою, унаслідок 7-бального землетрусу відключені лінії електропередач. Як наслідок - аварійна зупинка усіх 4-х енергоблоків РАЕС, а вже в 09.55 на атомці сталася "комунальна" аварія рівне .

У зону можливого радіоактивного забруднення потрапляють жителі Вараша, а також 62-х населених пунктів Володимирецького, Костопільського та Сарненського районів. А це понад 100 тисяч людей. У селекторних студіях Рівного, Вараша, Володимирця та Сарн відбулася спільна відеоконференція та планування евакуаційних дій. 

Матеріальні збитки у випадку  такої аварії оцінюватимуться у сотні мільйонів гривень, не кажучи вже про шкоду для здоров’я людей та екології. А зважаючи на те, що Рівненська область знаходиться між двома АЕС, перевірка готовності до надзвичайних ситуацій є актуальною. 

Відпрацьовують заходи з оповіщення та проведення евакуації. Місцями розселення визначено Сарненський, Дубровицька та Зарічненський райони. На практиці також перевіряють систему оповіщення, порядок укриття населення, контролюють хід розгортання пунктів евакуації та постів регулювання руху.

За повідомленням прес-служби РОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також