У Вараші стартував опалювальний сезон

1025 0

Ми у соцмережах:

У Вараші стартував опалювальний сезон

Вараська громада розпочала опалювальний сезон, стартував він сьогодні.

Насамперед увімкнуть опалення в лікарні та закладах освіти, а мешканці будинків зможуть самостійно регулювати постачання теплоносія, зазначили Суспільному у міськраді. Вараш — місто супутник РАЕС, там подачу тепла вмикають раніше за інших щороку.

- Технічна можливість вже розпочати опалювальний сезон у місті – є, - повідомив міський голова Вараша Олександр Мензул.

- Звернулися до нас заклади освіти, зокрема, дошкільнята. У садочках холодно в групах, особливо зранку. У нас є технічна можливість надати опалення в місто. Так, можливо, потім буде потепління, на 2-3 градусів підніметься, але хочу звернути увагу, що ми запускаємо систему насамперед у садочки, лікарню, — зауважив він.

Управляючі компанії, які обслуговують будинки у Вараші, та ОСББ зможуть самостійно вирішувати питання постачання тепла.

- Якщо мешканці бажають підключити свій будинок, то через управляючі компанії, ЖКГ, через голову ОСББ вони зможуть це зробити. Це на розсуд самих мешканців. Якщо їм не подобається вода в батареях — вони можуть відключити самостійно. При цьому лічильники в них не будуть рахувати і платити вони не будуть, — наголосив міський голова.

Підіймати тарифи не планують, про це розповів директор "Вараштеловодоканалу" Роман Саушкін.

- У нас дуже жорстко стоїть питання по надходженню плати, я вже навіть не кажу про ту плату послуг, які споживають люди. Я кажу про ті борги, які є на сьогодні. На сьогодні це питання актуальне і для нас, і для держави. Бо ці гроші, які нам не надійшли, ми не сплачуємо податки, ми не розраховуємося з атомною станцією, – додав він.

Вараська громада першою на Рівненщині розпочинає опалювальний сезон. У 2022 році постачання тепла у селі Заболоття цієї громади стартував ще 9 вересня. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також