У Вараші створять «Зоораду», щоб вирішувати проблеми безпритульних тварин

522 0

Ми у соцмережах:

У Вараші створять «Зоораду», щоб вирішувати проблеми безпритульних тварин

Її очолить заступник міського голови Вараша Роман Хондока - задля налагодження швидкої і якісної комунікації між чиновниками та зоозахисниками.

У Вараші відбулося засідання комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою  міської ради, на якій зустрілись із волонтерами-зоозахисниками, щоб обговорити шляхи вирішення проблеми безпритульних тварин у Вараській громаді.

Окрім членів комісії до обговорення цього питання 31 січня приєдналися міський голова Олександр Мензул, заступник міського голови Роман Хондока, директор КП "Благоустрій" Юрій Сергійчук.

Волонтери- зоозахисники запропонували створити "Зоораду", яка поліпшить комунікацію між зоозахисниками та владою громади, висвітлення інформації щодо безпритульних тварин через ЗМІ, організовувати роз’яснювальну роботу з жителями громади стосовно вакцинації і стерилізації безпритульних та домашніх тварин, притягнення до адміністративної відповідальності за неналежне поводження та утримання тварин, додаткове облаштування пункту перетримки, а також виділення коштів для вирішення проблеми безпритульних тварин у громаді.

Міський голова Вараша Олександр Мензул вислухав усі пропозиції захисників тварин та у своєму виступі наголосив, що проблема щодо безпритульних тварин існує і потрібно шукати шляхи вирішення. Очільник громади доручив заступнику міського голови Роману Хондоці контролювати це питання, вивчити й опрацювати, після створення очолити "Зоораду" задля налагодження швидкої і якісної комунікації.

Також міський голова запропонував проаналізувати досвід інших міст України, зокрема Дніпра, стосовно проблеми безпритульних тварин і напрацювати алгоритм дій для нашої громади.

Голова "комунальної" комісії Дмитро Ющук відмітив, що депутати почули думки зоозахисників і виокремили ряд слушних зауважень, які візьмуть до уваги.

-  Почули від захисників тварин проблемні питання та проговорили їх, також є ряд звернень від людей, котрі постраждали від собак -"безхатьків". Тому маємо проаналізувати інформацію двох сторін. Також візьмемо до уваги пропозиції зоозахисників, стосовно поліпшення умов у центрі тимчасової перетримки тварин, стерилізації, закупівлі додаткових вольєрів. Хороша ідея створити "Зоораду" – такий дорадчий орган, який буде допомагати якісно та раціонально використовувати бюджетні кошти, що виділяється на цей напрямок, а також дозволить вчасно реагувати на проблемні питання та швидко їх вирішувати, – сказав Дмитро Ющук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також