У Вараші судитимуть «байкера» за смертельну автопригоду, яку він скоїв у нетверезому стані

725 0

Ми у соцмережах:

У Вараші судитимуть «байкера» за смертельну автопригоду, яку він скоїв у нетверезому стані

Слідчі закінчили досудове розслідування та скерували на розгляд суду матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом відносно 20-річного жителя села Більська Воля Вараcького району.

Автопригода за участю двох мотоциклів «Honda» та «Loncin» сталася торік 14 жовтня у селі Більська Воля Вараського району.

Під час досудового розслідування слідчі  встановили, що тоді ще 19-річний водій мотоцикла «Honda», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, не маючи посвідчення водія необхідної категорії, виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення із мотоциклом «Loncin», який стояв на дорозі.

ДТП 19-річний водій мотоцикла «Loncin» загинув на місці автопригоди. Крім того, тяжкі травми отримав і неповнолітній пасажир ТЗ «Honda», якому на той момент було 16 років.

У керманича останнього двоколісного, який також травмувався, лікарі відібрали зразки крові. Токсилогічна експертиза встановила, що юнак перебував у стані алкогольного сп’яніння — 1,72 проміле.

Крім того, відповідно до висновку інженерно-транспортної експертизи на момент ДТП транспортний засіб «Honda» був ще й технічно несправним.

Обидва мотоцикли були не зареєстровані у встановленому законодавством порядку.

За результатами проведеного комплексу експертиз і процесуальних дій слідчі завершили досудове розслідування. Кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого та тяжке тілесне ушкодження, із обвинувальним актом за погодження Рівненської обласної прокуратури скеровано до суду. Обвинуваченому тепер загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі із позбавленням керувати транспортними засобами на той самий строк, повідомила поліція Рівненщини. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також