У Вараші вивчають можливість запровадження електронного квитка у транспорті

635 0

Ми у соцмережах:

У Вараші вивчають можливість запровадження електронного квитка у транспорті

У Вараській громаді триває робота із впровадження електронного квитка у міському пасажирському транспорті загального користування.

Нині відбувається оцінка ринку, пропозицій від різних компаній, які займаються впровадженням е-квитка. Також вивчається практика і досвід впровадження е-квитка в обласних центрах, узагальнюється інформація.

- Ідея полягає у тому, щоб ввести облік перевезень, оскільки ми з бюджету громади виділяємо значні кошти на пільгові перевезення. І нам треба покращити контроль та ефективність використання цих коштів. Ми не маємо автоматизованого обліку скільки і кого перевозимо, і чи доходить пільга до кінцевого споживача, тобто до громадян, пільговиків, пенсіонерів. Ця практика уже є у більшості обласних центрів України. Нам також потрібен інструмент, який об’єднає у собі інформаційну систему, відповідне обладнання, електронні квитки, які, можливо, будуть "прив’язані" до банківських карток або картки мешканця громади – це все забезпечить нам прозорість й ефективне використання ресурсів громади. До слова, розглядаємо і можливість використання цієї ж систему обліку пільг і в освітньому процесі, зокрема щодо організації харчування дітей,сказав міський голова Вараша Олександр Мензул під час наради щодо впровадження е-квитка.

За словами керівника громади, у планах також використовувати у системі й GPS-трекери для всього спеціального транспорту, який є на балансі комунальних підприємств громади. Це дозволить поліпшити ведення обліку витрат пального, режиму роботи автомобілів і таким чином оптимізувати витрати на утримання такого транспорту. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також