У Вараській громаді тестують телемедицину: пацієнтам не треба далеко їхати та стояти у чергах

545 0

Ми у соцмережах:

У Вараській громаді тестують телемедицину: пацієнтам не треба далеко їхати та стояти у чергах

У Вараському центрі первинної медичної допомоги запрацювала у тестовому режимі телемедична послуга при плановому лікуванні у сфері кардіології.

- Із початку тижня працюємо у тестовому режимі. Сьогодні наші сімейні лікарі завершили декілька етапів навчання та одержали п’ять комплектів спеціальних телемедичних наборів. Ці пристрої призначені для збору, передачі та зберігання інформації про фізіологічні параметри організму пацієнта – вимірювання артеріального тиску, електрокардіографічне дослідження, частота серцевих скорочень, вимірювання функцій дихання, вимірювання насиченості крові киснем та ін. Загалом процес відбувається таким чином: лікар "первинки" робить кардіограму за допомогою телемедичного обладнання. Медпрацівники інтервенційного відділення, побачивши запит, здійснюють планову консультацію. У результаті – відповідь отримує сімейний лікар. Таким чином, пацієнту не треба далеко їхати та стояти у черзі. Розпочали роботу у тестовому режимі сімейні лікарі амбулаторії у селах Заболоття, Сопачів, Мульчиці, Більська Воля,деталізує заступник директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павло Пан.

Сайт міськрали Вараша повідомляє: у Вараській громаді тестування телемедичних послуг розпочато у галузі кардіології, але у майбутньому планують також застосовувати ендокринологічні, пульмонологічні та дерматоскопічні телемедичні протоколи.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також