У Вараському притулку для тварин побільшало безпритульних собак

714 0

Ми у соцмережах:

У Вараському притулку для тварин побільшало безпритульних собак

У Вараській громаді уже півроку працює Центр для тимчасової перетримки безпритульних тварин, якими опікується КП "Благоустрій". Нині у притулку налічується 50 дорослих собак, а також 9 щенят.

Як зауважує доглядальниця за собаками Людмила Семенюк, за останні два місяці собак у центрі значно побільшало. Із часу створення центру понад 15 собак знайшли своїх господарів. Водночас є люди, котрі недобросовісно поводяться з тваринам, взявши їх під свою опіку.

- За останні два місяці кількість собак стала у півтора раза більше. Люди неохоче беруть тварин з притулку. А якщо і беруть, то трапляються випадки, що через два чи три дні повертають. А можуть і просто залишати біля нашого центру. А ще гірше - залишають їх десь у місті. Я з ними проводжу багато часу, тому знаю всіх чотирилапих, які перебувають у притулку, та легко впізнаю їх у місті, тому одразу забираю назад. Люди не розуміють, що собаки звикають до нового дому, а потім, коли викидають їх у місті, тварина не знає як себе поводити,розповідає Людмила Семенюк.

Доглядальниця також наголошує, що саме безвідповідальність людей є причиною проблеми наявності безпритульних собак. Необхідна просвітницька робота, виховні бесіди з жителями, а також для дітей у школах. Це допоможе зменшити ризики того, що люди позбавлятимуться тварин, повідомляє Вараська міська рада.. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також