У Вараському районі шахраї просили гроші на ЗСУ від імені керівниці РДА

625 0

Ми у соцмережах:

У Вараському районі шахраї просили гроші на ЗСУ від імені керівниці РДА

У Вараському районі знову активувались шахраї онлайн.

Володимирець. Сіті повідомляє шахраї представляються керівниками району. 

Шахраї скористались відомим ім’ям керівника однієї з громад Вараського району. Вишукали в місцевих оголошеннях оголошення про продаж будинку та зателефонували господині, яка живе у іншій області. Шахрай назвався головою громади та запропонував прискорити оформлення продажу хати, бо, нібито, вже є терміновий покупець. Для цього жінці необхідно було швиденько скинути вісім тисяч гривень для, нібито, оформлення у реєстраторів відповідних документів на продаж нерухомості. Власниця хати не запідозрила шахрайства – гроші скинула, проте, зателефонувавши за підтвердженням отримання їх до голови громади, була вражена – він і не підозрював про таку надану ним «послугу». Ошукана на вісім тисяч гривень жінка звернулась до поліції, також до поліції звернувся і голова тергромади.

Днями до редакції з проханням попередити жителів району, підприємців та усіх потенційних жертв шахраїв, звернулась керівниця Вараської райдержадміністрації Людмила Мариніна. Шахраї від її імені електронною поштою, схожою адресою до офіційної, розіслали підприємцям та установам листи з проханням благодійності на потреби ЗСУ, вказавши особисті рахунки. Окрім того, шахраї пішли далі – на «незасвічений» мобільний номер поставили аватарку – фото голови райдержадміністрації та, навіть, просимулювали технічно голос особи, щоб звертатись за донатами ніби-то від її імені. Нажаль, кілька підприємців скинули шахраям кошти. Згодом набрали для підтвердження тримання оплати посадову особу – звичайно, шок був у всіх сторін «операції», бо коштів держслужбовиця не просила і не отримувала. 

Про подібні випадки такої схеми вже були публікації керівників Здолбунівщини та Острожчини.

Банк таких коштів не повертає, бо вони перераховані добровільно. Рахунки здебільшого, хоч і прослідковуються, але їх власники або вже померлі, або недоступні з багатьох причин. Надзвичайно складно і поліції прослідкувати номер, якщо він придбаний лише для цієї одноразової «акції».

Закликаємо бути максимально обачними! Адже дії шахраїв, насамперед, наносять збиток вам особисто і, що найстрашніше, – підривають довіру до благодійної діяльності в умовах війни. Будьте обачні та мудрі! Не піддавайтесь на шахрайські схеми!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також