У Варшаві відкрилася унікальна виставка Ігоря Павлюка «Чому?»

818 0

Ми у соцмережах:

У Варшаві відкрилася унікальна виставка Ігоря Павлюка «Чому?»

Це картини про допомогу тваринам, які постраждали від війни в Україні, авторства художника Ігоря Павлюка , брата Олега Павлюка - директора Рівненського зоопарку.

Урочисте відкриття відбулося у Палаці культури і науки у Всесвітній день захисту тварин. Під час його відкриття директор Варшавського зоопарку Анджей Крушевіч розповів про те, як варшавський сад з перших днів війни брав участь у допомозі українським зоопаркам.

- Ми знаємо, що це довгострокова допомога, що це буде марафон, і навіть після того, як Україна виграє цю війну, зоопарки необхідно буде відбудувати заново, і відновлювати стан тварин, - зазначив директор Крушевіч.

Голова правління Палацу культури і науки у Варшаві Рафал Кшемень висловив свою вдячність за роботи митця та підкреслив, що Палац культури і науки підтримує подібні соціальні ініціативи. Деталі збору подарунків та коштів для українського зоопарку представив віце-президент Фундації PANDA Якуб Кшемінській. Також виступили гості з України: президент Асоціації українських зоопарку, директор Черкаського зоопарку - Євген Ван та директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк, які розповіли про становище зоопарків в Україні та підтримку, що надається українським зоопаркам. Наприкінці зустрічі автор картин, брат директора Рівненського зоопарку Ігор Павлюк розповів про натхнення створити виставку, присвячену українським тваринам.

Завдяки збору подарунків та коштів для українських зоопарків наразі вдалося відправити в Україну 6 великогабаритних транспортів із подарунками з польських та європейських зоопарків. Загальна вартість наданої допомоги склала приблизно 290 тисяч злотих і майже 118 тис. євро. Вантажівки з подарунками доїхали до Рівненського зоопарку, а звідти їх розвезли по інших зоопарках України. Завдяки онлайн-збору Варшавський зоопарк разом із фондом PANDA зібрали майже 190 тис. злотих для порятунку тварин в Україні, але допомога потрібна постійно, повідомляє Рівненська міська рада.

Фото - Пьотра Красінського (Варшавський зоопарк) 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також