У військкомат можна буде не ходити

961 0

Ми у соцмережах:

У військкомат можна буде не ходити

Уряд збирається оцифрувати весь військовий облік. В Міноборони уже створили проєкт автоматизації процесів під «кодовою назвою «Пласт». До кінця року військові квитки зроблять електронними.

 

- Квиток може бути у вас і в телефоні, і як карта пластикова. Це набагато краще, ніж той, що зараз, навіть в будь-яких польових умовах. Це буде карта зі штрих-кодом, якій буде відповідати запис в електронній системі. Ми представляємо цей проект вже в лютому, — розповів «Радіо Свобода» Міністр оборони Андрій Загороднюк.

У планах відомства, уточнив Загороднюк, оцифрувати весь військовий облік:

- Тому що у нас є база даних офіцерського складу, ми формуємо базу всіх військовослужбовців, солдатів і сержантів, але ще буде база всіх військовозобов'язаних. Це мільйони людей. Звичайно, на це піде час. Ми співпрацюємо з Кабміном, з їхніми цифровими програмами. І коли це буде реалізовано, то фактично отримання всіх паперів із військкомату, якщо вам не треба туди приходити як у центр комплектації, підписати контракт або вступити на службу тощо, ви зможете отримувати віддалено, через електронний цифровий підпис і без приходу до самого військкомату.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також