У військового в Рівненській обллікарні вкрали рюкзак — з грошима та документами

1017 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Минулого четверга 51-річний головний сержант Григорій Жужельський залишив свій наплічник з особистими речами в одному з кабінетів обласної лікарні та пішов на обстеження — мав лягати у стаціонар перед плановою операцією. А коли повернувся, то свого рюкзака не знайшов. Чоловік звернувся до поліції, щоб допомогли повернути вкрадене, однак результатів досі немає. А цього тижня захисникові вже час повертатися до своїх обов’язків.

Про цей випадок «РВ» розповіла дружина військовослужбовця, пані Віталія:

— Чоловік саме мав лягати на планову операцію в обласній лікарні. З дозволу лікарів він залишив рюкзак в ординаторській в хірургічному відділенні і вийшов. У наплічнику були його паспорт, військовий квиток, близько 5 тисяч гривень готівкою, речі для особистої гігієни, флешка та інше. Крадіжка сталася у проміжок з 11-ї до 13-ї години.

Мені вдалося дещо дізнатися від жінки, яка тоді чекала у коридорі поруч — вона стверджує, що до кабінету заходила якась незнайомка, чиє волосся було зібране у хвіст, і що та вийшла звідти з наплічником мого чоловіка. Але свідок тоді подумала, що це, можливо, якась родичка прийшла забрати його речі. Що було далі — ми не знаємо. У поліції поки так і не змогли нам допомогти, нікого не знайшли і не затримали. В лікарні так само нічим зарадити не можуть. Ми сподівалися, що прояснити ситуацію допоможуть хоча б камери відеоспостереження, які мали би фіксувати все, що відбувається. Наскільки я зрозуміла, то вони фіксують лише те. що відбувається наживо, а як же записи? Ми уже навіть зверталися на «гарячу лінію» Нацполіції, аби допомогли пришвидшити хід справи.

Мій чоловік має інвалідність третьої групи. Він воював з 2014 до 2017, а потім знову повернувся захищати Україну від 24 лютого 2022-го… І досі це робить. Невже він не заслуговує на повагу? Ця ситуація обурює і бентежить.

Директор обласної лікарні Віктор Ткач, який нині перебуває у відпустці, повідомив, що камери відеоспостереження, на жаль, є не по всій території лікарні, а лише у найбільш критичних місцях — адже площа медичного закладу велика.

Марія Юстицька, речниця обласної поліції:

— 8 серпня до поліції надійшло повідомлення 51-річного жителя міста Кременець, що в одній з лікарень у Рівному невідома особа викрала рюкзак, у якому знаходилися документи. Поліцейські за цим фактом розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 357 (викрадення документів) та встановлюють зловмисника.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також