У військовому госпіталі в Рівному відкрили оновлене приймальне відділення

666 0

Ми у соцмережах:

У військовому госпіталі в Рівному відкрили оновлене приймальне відділення

У Рівненському військовому госпіталі завершився ремонт приймального відділення. У ньому встановили нове медичне обладнання для моніторингу серцевої роботи, підтримання кисневого забезпечення та апарати ШВЛ.

Начальник медзакладу Тимофій Кульчицький повідомив Суспільному, що досі такі приймальні відділення були тільки у військово-медичних клінічних центрах. Приймальне відділення Рівненського військового госпіталю, що на вулиці Олени Теліги, 15 травня відкрили після ремонту. У відділенні облаштували приміщення шокової терапії, де встановили нове медобладнання для діагностики та стабілізації станів пацієнта.

"Можна стабілізувати хворого середньої важкості, важкого, і зрозуміти шляхи його евакуації – або це в профільне відділення, або йде на евакуацію в вищі лікувальні заклади. Вона (апаратура – ред.) обладнана протишоковим всім: і фіброгастроскопом, і УЗД портативним, дихальна апаратура, дефібрилятор, капнограф – все необхідне для визначення діагнозу", – зазначив Тимофій Кульчицький.

У Рівному відремонтували приймальне відділення військового госпіталю. Що змінилосяСуспільне Рівне
Також там будуть здійснювати моніторинг серцевої діяльності, артеріального тиску, підтримання кисневого забезпечення та штучної вентиляції легень.

"Приймальне відділення призначене для реєстрації, для первинного огляду, санітарно-гігієнічної обробки пацієнтів і надання невідкладної та кваліфікованої медичної допомоги", – каже т.в.о. командувача Медичних сил ЗСУ Сергій Халік.

Він зауважив, що досі приймальні відділення такого рівня мали тільки військово-медичні клінічні центри.

Що відомо
У березні 2019-го року у Рівненському військовому госпіталі запрацював рентгенологічний апарат. У закладі зазначали, що в той час аналогів апаратові в області не було. 6,5 мільйонів гривень на цей апарат виділило Міністерство оборони. Коштом госпіталю зробили ремонт у рентгенологічному відділенні.
У січні 2020-го року госпіталь отримав нове ендоскопічне обладнання від Міністерства оборони для ранньої діагностики патологій кишково-шлункового тракту, у тому числі – виявлення ракових пухлин на початкових стадіях.
У січні 2021-го року волонтери та меценати передали госпіталю апарат УЗД та медичні засоби. Медичні препарати та засоби привезли з Європи на суму в понад 350 тисяч гривень. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також