У «Волинську Голландію» поспішають туристи звідусіль

4238 1

Ми у соцмережах:

У «Волинську Голландію» поспішають туристи звідусіль

Цьогоріч «Волинська Голландія» дивує своїх гостей ще більшим різноманіттям квітів – на полі площею 2,5 га зацвіли 350 сортів тюльпанів. З них 58 – це новинка із Нідерландів. Вісім сортів – це ексклюзивні тюльпани, які торік осінню висадили на цьому полі.

відео - VitaliP Studio, Волинська Голландія 2019 // Volyn Holland 2019, Music: Oracle — Peyruis

Фестиваль «Волинська Голландія», який організовувало фермерське господарство «Ліллі Лайн» триває три дні: 30 квітня та 1 і 2 травня, повідомляє Volynonline.

Кошти, які виручають під час фестивалю, витрачають на розширення самого фестивалю – купують за них нові сорти тюльпанів із Нідерландів. Зокрема цього року докупили 58 сортів.

- Цьогоріч фестиваль виявився екстремальним. Приїхали справді поціновувачі, не дивлячись на погоду, на відсутність резинових чобіт. Ми бачимо, що люди йдуть у білих кросівках, у білих штанах. Не дивлячись на погоду, ми бачимо, що ажіотаж нагадує минулий рік. Ми поставили декілька фудкортів. Не всі сорти розкрилися, але 70-80 % сортів вже розкрилися. Важко підібрати час у таку погоду, адже наступний тиждень знову передають дощ і більшість перецвітуть до наступного тижня. Тому ми вибрали такий оптимальний варіант, – зазначив пан Олександр Подзізей .

Назву для поля «Волинська Голландія» дали самі люди, які приїздили сюди дивитися на тюльпани. Загалом на полі цьогоріч зростає близько 350 сортів: 58 із них – це є нові сорти, які цього року завезли із Нідерландів. Осінню висадили спеціально для того, щоб люди могли уже весною насолоджуватися їх цвітінням. 8 із цих 58 сортів є ексклюзивні. Це піоновидні, бахромчасті і попугайчасті.

Після фестивалю у тюльпанів зрізають головки, але лишають стебло і листок, щоб наростала цибулина. Ще місяць вона буде наростати, потім засихає листя і відповідно цибулина набереться поживних речовин і буде мати силу зацвісти на 8 березня. Спеціальними машинами викопують цибулини, витрушують землю, тоді цибулину везуть на лінію, яка чистить від шелухи, калібрує, миє. Тоді ставлять їх у сушку. При певній температурі висушують, а тоді у жовтні саджають, ставлять у холодильник, обманюючи їх, наче це вже зима. Тому вони зацвітають приблизно 25 лютого.

На жаль, на фестивалі, люди багато нищать тюльпанів, без дозволу зрізаючи, а то і вириваючи з цибулинами. Якщо тюльпан зірвати, така цибулина уже втратить свій розвиток.

До слова, окрім тюльпанів, цього року у «Волинській Голландії» діє фуд-зона, розваги для дітей та зона торгівлі, де можна придбати рослини.  Вартість квитків для дорослих та дітей - платна  Дітям дошкільного віку, дітям-сиротам, а також учасникам АТО за наявності посвідчення – безкоштовно. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також