У Володимирці били у дзвони усіх церков – зустрічали загиблого героя

7797 0

Ми у соцмережах:

У Володимирці били у дзвони усіх церков – зустрічали загиблого героя

Вчора загиблого на Харківщині земляка Дмитра Гончара зустрічали всі громади Вараського району.

 Про це повідомляє «Володимирець. Сіті».

У родині двоє військових - батько і син. Але хіба могли подумати батьки, що отак зустрічатимуть сина з війни?


А в усіх селах по маршруту слідування люди зустрічали на колінах авторефрижератор з написом «На щиті» - в Городці, в Антонівці.

Таким багатолюдним Володимирець за ці пів року був кілька разів - коли поверталися земляки-Герої. Від початку селища і по усьому маршруту стояли десятки людей. На колінах стояли і чоловіки, і жінки, і діти. Прапори, сльози і журба.


Проїхали рідною вулицею до будинку, де мешкав Дмитро з дружиною Олею і двома дітками. Біля храму, до якого молода родина ходила, теж зупинилась процесія - молитва і дзвони журливо линули до вечірнього, на диво привітного, неба.

А вже за кілька метрів зустрічала рідна школа-колегіум. Останній дзвіночок дзвенів і дзвенів в руках заплаканих дівчаток-учениць. А поруч з ними, шкільними прапорами і хлібом-сіллю від закладу схилив коліно весь педколектив разом із директором.

Величезна ріка-процесія ескорту та людей йшла до Майдану Єдності - тут вже чекали військові з бригадними і національними стягами і ще сотні людей.

Прощалися усі з Дмитром на Майдані Єдності на колінах. Капелан, ієрей ПЦУ Микола Юрах та митрофорний протоієрей Михайло Льода молились за душу убієнного воїна-захисника. Тяжко було знайти слова капелану у зверненні до громади та родини.

Похорони Дмитра Гончара відбудуться 25 вересня о 12.00 в Свято-Миколаївському двопрестольному храмі ПЦУ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також