У восьми лікарнях Рівненщини облаштують кисневі станції

784 0

Ми у соцмережах:

У восьми лікарнях Рівненщини облаштують кисневі станції

З держбюджету Рівненщина отримала 30 мільйонів на боротьбу із коронавірусом. 25,5 млн грн спрямують на закупівлю кисневих станцій у «ковідних» лікарнях. Ще 4,5 млн грн піде на діагностику COVID-19, зокрема, на придбання експрес та ПЛР-тестів.

«Облаштувати кисневі станції плануємо у 8 лікарнях області – Дубенській, Костопільській, Сарненській, Здолбунівській, Клеванській, Дубровицькій, а також обласних дорослій та дитячій лікарнях. Наразі чекаємо рішення місцевих рад про співфінансування, після чого будуть визначені терміни про введення в експлуатацію», - розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Наразі у більшості закладів подають кисень з балонів і бочок. Нині потреба зросла. Тому і потрібні станції. Заклади, які приймають «ковідних» хворих, повинні мати декілька джерел подачі кисню.

Кисневі станції – система власної генерації лікарнею кисню з повітря, яка подає кисень під високим тиском по усій лікарні через централізовану систему трубопроводів та може забезпечити повну кисневу незалежність лікарні.

Окрім цього, додав Віталій Коваль, цьогоріч з обласного бюджету в рамках нашої «ковідної» програми виділено 25 млн 700 тис. грн. Кошти спрямували на закупівлю кисневих концентраторів, рентгенівські системи, апарати ШВЛ, монітори пацієнта, засоби Індивідуального захисту медперсоналу, тестсистеми.

Вчора Верховна Рада підтримала виділення додаткових 800 мільйонів гривень на встановлення кисневих станцій в лікарнях по всій Україні, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також