Сирий часник містить безліч корисних речовин, а також виконує важливі функції. Серед іншого, часник:
♦ Покращує імунітет. Часник може допомогти зменшити запалення та покращити роботу імунної системи.
♦ Підтримує здоров’я серця. Часник здатний знизити кров’яний тиск та рівень холестерину.
♦ Стабілізує рівень цукру у крові. Фахівці кажуть, що в такому разі часник найкраще вживати натщесерце.
♦ Захищає здоров’я мозку. Доведено, що часник може покращувати пам’ять.
Але часник у сирому вигляді може викликати печію, відчуття печіння в грудях або шлунку, збільшувати ризик кровотечі. Тому людям, які мають проблеми із серцем чи шлунково-кишковим трактом, варто попередньо проконсультуватися з фахівцем.
Офіційного рекомендованого дозування часнику не існує. Тим не менш, більшість досліджень свідчать, що 1–2 зубчики на день можуть бути корисними.
Найчастіше в рецептах часник використовують у вигляді порошку або злегка обсмажують — це робить його м’якшим, ніжнішим і вершковим, надає йому більш тонкого смаку і аромату.