У якому вигляді краще їсти часник та скільки, щоб він не зашкодив

1239 0

Ми у соцмережах:

У якому вигляді краще їсти часник та скільки, щоб він не зашкодив

Сирий часник містить безліч корисних речовин, а також виконує важливі функції. Серед іншого, часник:

♦ Покращує імунітет. Часник може допомогти зменшити запалення та покращити роботу імунної системи.

♦ Підтримує здоров’я серця. Часник здатний знизити кров’яний тиск та рівень холестерину.

♦ Стабілізує рівень цукру у крові. Фахівці кажуть, що в такому разі часник найкраще вживати натщесерце.

♦ Захищає здоров’я мозку. Доведено, що часник може покращувати пам’ять.

Але часник у сирому вигляді може викликати печію, відчуття печіння в грудях або шлунку, збільшувати ризик кровотечі. Тому людям, які мають проблеми із серцем чи шлунково-кишковим трактом, варто попередньо проконсультуватися з фахівцем.

Офіційного рекомендованого дозування часнику не існує. Тим не менш, більшість досліджень свідчать, що 1–2 зубчики на день можуть бути корисними.

Найчастіше в рецептах часник використовують у вигляді порошку або злегка обсмажують — це робить його м’якшим, ніжнішим і вершковим, надає йому більш тонкого смаку і аромату.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також