У Заборолі збудували нову амбулаторію

1830 0

Ми у соцмережах:

У Заборолі збудували нову амбулаторію

На фінішній прямій будівництво нової сучасної лікарської амбулаторії у селі Забороль Рівненського району. Це перший пілотний проект амбулаторії в районі.

Об’єкт відвідали голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук та директор Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА Ярослав Мазярчук.

- Всі пам’ятають, яким був старий фельдшерсько-акушерський пункт в Заборолі. Нова амбулаторія кардинально відрізняється від старої. По-перше, приміщення повністю електрифіковане, тут проводять інтернет, в амбулаторії буде окремий кабінет для прийому дітей. Зауважу, що амбулаторію в селі Забороль Рівненського району збудували за державні кошти за типовим проектом Мінрегіону, - сказав голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук.

У самій амбулаторії працюватиме п’ять осіб. Це завідуюча, 2 медсестри, санітарка та водій. Що цікаво, персонал на чолі із завідуючою Вікторією Пашковською власноруч наводить чистоту у новозбудованій амбулаторії. 

Хорошим словом підтримують і колектив медзакладу місцеві жителі. До прикладу, Світлана Кузьмич вже 40 років проживає у Заборолі.

- Нова амбулаторія у порівнянні із старим ФАПом – це просто небо і земля. Ми дуже щасливі, що саме у нашому селі збудовано нову амбулаторію. Тепер до лікаря не доведеться їздити за сім кілометрів у сусідню Олександрію, - каже жінка.

Прес-служба Рівненської РДА повідомляє, що в амбулаторії обслуговуватиметься населення Кустина, Решуцька, Сергіївки, Боянівки та, звісно, Забороля. Таких амбулаторій, як у Заборолі, в Рівненському районі будується шість. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також