У Здолбунові хочуть запровадити сортування сміття

849 0

Ми у соцмережах:

У Здолбунові хочуть запровадити сортування сміття

Про це йшлося на презентації інвестиційного проекту. Сміттєсортувальний комплекс хочуть розмістити на місцевому полігоні.

 Про це пише Суспільне.

На думку очільника Здолбунова, нове підприємство має бути офіційно зареєстроване у місті і сплачувати податки до місцевого бюджету.

Інтерес здолбунівської громади, щоб територія сьогоднішнього сміттєзвалища, щоб не було там в майбутньому шкідливих твердих побутових відходів, які впливають на атмосферне повітря, на екологію, на ґрунтові води. Щоби саме органіка при відборі була на сміттєзвалищі, а всі шкідливі відходи забиралися звідти і йшли на утилізацію", – каже Владислав Сухляк.

Експерт із інвестувань Валерій Порядочний, який презентував проєкт, пояснює: якщо сміття не сортувати – воно накопичується і стає шкідливим для екології.

"Воно займає дуже багато місця на території полігону, а ми пропонуємо його відбирати, відсортовувати і вивозити з цього району на підприємства, які працюють в інших регіонах – на заводи, паперові, скляні фабрики, ті, які працюють з вторинною сировиною", – розповів експерт з інвестувань Валерій Порядочний.

Із потенційною компанією-інвестором договір поки не уклали. Мер Здолбунова уточнив, що сортувальна лінія розрахована на одночасну роботу 16-ти працівників, а потужність переробки сортувальної лінії – 30 000 тонн сировини в рік.

Станом на тепер, за інформацією очільника громади, на сміттєзвалищі відсутні КПП, електропостачання, відеонагляд, ваговий комплекс, охорона, частково наявне огородження


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також