У Здовбиці скажений пес вирвався із вольєра та погриз кота

960 0

Ми у соцмережах:

фото -ілюстративне

У селі Здовбиця було зафіксовано випадок захворювання кота на сказ. Випадок стався в загрозливій по сказу зоні, яка була встановлена у зв’язку з оголошенням неблагополучного пункту по сказу частини міста Здолбунів.

Собака жительки с. Здовбиця вирвався із вольєра, коли вона принесла йому їсти. Тварина вибігла на вулицю за територію двору. Через декілька хвилин власниця пішла за собакою, щоби його спіймати. Підійшовши, вона побачила, що собака напав на кота біло-рудої масті. Вона спробувала відтягнути кота, але розборонити тварин не вдалося. Від отриманих собакою травм, кіт загинув цього ж дня.

Спеціалістами ветеринарної медицини було відібрано патматеріал та направлено його до Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ. Вірусологічним дослідженням патологічного матеріалу від  встановлено захворювання на сказ.

Тепер живаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції. До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території забороняється вивезення за межі собак, котів та диких тварин.

Рівненське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області звертає особливу увагу мешканців району на тенденцію до зараження невакцинованих котів та собак сказом. Просять також надати домашніх собак та котів у найближчу установу ветеринарної медицини для щеплення проти сказу, а при прояві клінічних ознак захворювання ізолювати тварину та повідомити спеціаліста ветеринаної медицини для проведення спостереження за нею упродовж  14 діб.  Варто  дотримуватись правил утримання та вигулу домашніх собак і котів, не створюючи небезпеку оточуючим. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також