У Жобрині збудували нову школу за майже 37 млн гривень

760 0

Ми у соцмережах:

У Жобрині збудували нову школу за майже 37 млн гривень

1 вересня планується відкриття нового ліцею у селі Жобрин Клеванській ТГ, на який витратили 36 834 929 гривень.

Гроші на реконструкцію закладу (І черги) було витрачено з ДФРР у сумі 31 694,00 тис.грн., кошти обласного бюджету – 356,984 тис. грн., а також кошти районного бюджету – 2 783,945 тис. гривень.

Начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, який поїхав перевірити готовність школи до навчального року, зазначив:

- У селі Жобрин з’явився новий, сучасний ліцей. Це приклад для багатьох громад Рівненщини. Ми повинні розуміти, що філософія змін розпочинається не лише з нових стін та обладнання, а й з нового мислення та підходу до навчання. Адже якісна освіта – це не лише, коли школа поруч, це – кваліфікований, авторитетний вчитель, кабінети із новітнім комп’ютерним забезпеченням, сучасні харчоблоки, спортзали і вбиральні.

Школу реконструювали в рамках проєкту “Велике будівництво”. У приміщені перепланували кабінети, укріпили стіни та стелю, відновили сходи, облаштували пожежну сигналізацію, а також провели роботи з благоустрою території школи.

Планується, що в школі вчитимуться діти з сіл Жобрин, Углище, Руда Красна та Мочулки Рівненського району. Наразі тривають завершальні підготовчі роботи до початку навчання: розробка автобусного маршруту, під’єднання до мережі інтернет тощо.

До початку 2021-го року до школи має піти 240 учнів.

Зараз діти у Жобрині навчаються у дві зміни в кількох приміщеннях, де немає нормальних умов, харчоблоку і пічне опалення. Нова школа дасть змогу об’єднати процес навчання в одну зміну.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також