У Чорнобилі - велика лісова пожежа

1045 0

Ми у соцмережах:

У Чорнобилі - велика лісова пожежа

У зоні відчуження поблизу ЧАЕС горять 10 гектарів лісу, що спричиняє підвищений рівень радіоактивного забруднення повітря.

Омбудсменка Людмила Денісова повідомила у Фейсбуці, що гасіння пожеж в зоні відчуження неможливе через захоплення території російськими військами:

- Внаслідок горіння в атмосферу вивільняються радіонуклідів, які переносяться вітром на значні відстані. Це загрожує радіацією Україні, Білорусі та краінам Європи. Через вітряну та суху погоду інтенсивність і площа пожеж збільшаться, що може спричинити надмасштабні пожежі, з якими важко впоратися навіть у мирний час.

Полум’ям можуть бути охоплені сховища відпрацьованого ядерного палива та сховища ядерних відходів, які знаходяться на території Чорнобильської зони.
Звертаюся до Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) якнайшвидше відправити в Україну експертів та обладнання для гасіння пожежі, щоб запобігти непоправним наслідкам не лише для України, але й для всього світу.

Запобігти катастрофічним наслідкам можна лише шляхом негайної деокупації російськими військами території. Тому закликаю міжнародні правозахисні організації вжити всіх можливих заходів для посилення тиску на Російську Федерацію для припинення воєнної агресії проти України та деокупації зон підвищеної небезпеки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також