У Зорі розраховуються з пайовиками

2859 0

Ми у соцмережах:

У Зорі розраховуються з пайовиками

У ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що входить до Групи компаній «VITAGRO», у розпалі видача орендної плати пайовикам. Якщо готівку видавали охочим ще з весни, то восени після збору зернових видають пшеницю. У цьому році для зручності людей організовано не лише стаціонарні пункти видачі, а й виїзні. Це дало змогу значно спростити процедуру видачі й ліквідувати черги.

Заступник директора ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Анатолій Наумець каже, що одночасно видають пшеницю у кількох сільських радах. Три стаціонарних пункти працюють у селах Зоря, Голишів і Грушвиця, а четвертий почергово виїжджає у різні населені пункти. Попередньо про видачу паїв повідомили, розвісивши оголошення. Видача зерна організована в 7 сільських радах, на території яких агрохолдинг орендує землі, та у населених пунктах, де велика кількість пайовиків. Кількість пшениці залежить від розміру паю та оцінки землі. Цього року готівкою пайовикам видано на понад 4 мільйони гривень. Збільшено вартість паю із 8% до 10%.

Федір ШацькийБіля пункту видачі паїв у селі Зоря гамірно. Зі складу виїжджають вантажні та легкові автомобілі, закладені мішками пшениці. Вже готовий вирушити додому і корінний мешканець села Зоря — Федір Шацький.

— Я маю два паї: покійного батька і мій, — каже він. — Добре, що землю обробляє інвестор, так і ми від цього щось маємо. Грошей я не беру, землю не хочу і не можу обробляти — роки не ті. А оскільки тримаю невелике господарство, то забираю зерном. Видають нормально. Люди задоволені.

Павло ЛебідьСорок років працював водієм в агрофірмі «Зоря» Павло Лебідь — житель села Грабів. Нині чоловік на пенсії. Каже, що також отримав орендну плату за пай. Трохи цукром, а решту зерном. Процесом видачі задоволений, бо на складі порядок, налагоджено все, марно часу не витрачаєш. Передзвонили, запитали, приїхали, отримали і щасливо поїхали. Пшениця на вигляд гарна, чиста. Розрахунком задоволений.

На самому складі вирує робота. Одні насипають пшеницю у мішки, інші тягнуть їх до ваги, треті виносять надвір, хтось вже вантажить в автомобіль, а хтось очікує приїзду замовленого транспорту.

Марія ЯковецьКомірник Марія Яковець встигає все: стежить за порядком на складі, важить, виписує накладні, контролює весь процес:

— Паї видаємо із 10 серпня. Вже значна частина пайовиків своє зерно забрала. Всього по моїй дільниці — 2200 пайовиків. Черг немає, все гаразд. Люди задоволені, адже розмір паю в цьому році збільшили до 750 кілограмів. Збільшено й орендну плату в грошовому вираженні, але люди віддають перевагу пшениці.

Перед «Агрохолдингом Зоря» керівництво Групи компаній «VITAGRO» ставить завдання щодо розвитку не лише рослинництва та тваринницької галузі, а й посилення відповідальності перед пайовиками. Тож зараз селянам не тільки видають орендну плату, а й намагаються надавати соціальну підтримку. Зокрема, виділяють допомогу при народженні дітей в родинах пайовиків та у хвилини смутку. В цілому спрямовують зусилля на те, аби співпраця з інвестором була вигідною для людей.

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також