Убивця, який «не хотів убивати» — в слідчому ізоляторі

1873 0

Ми у соцмережах:

Убивця, який «не хотів убивати» — в слідчому ізоляторі

У четвер, 21 липня, у Рівному на майдані Незалежності прощалися як з героєм із загиблим від пострілів грабіжника 43-річним Романом Ніколайчуком. У цей же день його вбивцю Миколу Полюганича міський суд Рівного взяв під варту на 60 діб досудового розслідування, не передбачивши можливості застави.

Убивство сталося 19 липня зранку в магазині неподалік міської лікарні у Рівному. Статний чоловік у масці зайшов у магазин, взявши у заручники касирку, підійшов із нею до пункту обміну валют та вимагав, погрожуючи пістолетом, у працівниці віддати йому гроші. У касі обмінного пункту на той час було 90 тисяч гривень.

У цей момент на грабіжника накинувся чоловік власниці магазину, член добровольчого формування Рівного Роман Ніколайчук. На відео з камер спостереження видно, що він боровся з грабіжником голіруч. Грабіжник, вочевидь, спротиву не очікував, на мить розгубився, тож Ніколайчуку вдалося в цей момент виштовхати його з магазину. Уже на вулиці пролунали постріли. Рівнянин впав, стікаючи кров’ю. А злочинець вскочив до свого позашляховика «Toyota Land Cruiser» та втік.

Поліція почала спецоперацію, затримати підозрюваного вдалось уже за кілька годин у Дубенському районі. Патрульні зупинили чорний позашляховик, який підпадав під орієнтування. Правоохоронцям одразу впало у вічі те, що в автомобілі були відсутні номерні знаки. Водій був у військовій формі та представився патрульним поліції. В автомобілі знайшли зброю та наркотичні речовини, тож водія затримали. Ним виявився 27-річний поліцейський з Львівщини Микола Полюганич. Поліція повідомила, що він міг піти на пограбування пункту обміну валют у Рівному через борги.

Під час судового засідання Микола Полюганич постійно закривав обличчя руками і був небагатослівним:

Я дійсно хотів пограбувати пункт обміну валюти. Однак вбивати нікого не планував і не хотів. Мені дуже шкода, що так трапилося. Хочу попросити вибачення у рідних загиблого.

Павло Толочик, прокурор Рівненської обласної прокуратури, просив суд обрати Полюганичу міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави:

Уже встановлено, що поліцейський батальйону поліції особливого призначення увірвався із зброєю до магазину, де діяв пункт обміну валют. Погрожуючи, вимагав віддати йому 90 тисяч гривень, які на той момент там були. Йому на заваді став Роман Ніколайчук. Між чоловіками зав’язалася сутичка. В її результаті Полюганич завдав близько трьох ударів руків’ям пістолета Макарова по голові Ніколайчуку. Після заподіяв вогнепальні поранення, які призвели до смерті. Нам відомо, що підозрюваний має зв’язки у поліції Рівненської та Волинської областей. Також після скоєного він перевдягнувся та намагався замаскуватися.

Адвокат підозрюваного Іван Бруснік особливо не заперечував проти доводів слідства. Лише просив суд врахувати, що підозрюваний є молодою людиною. Через це просив обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Суддя Оксана Крижова вислухала доводи сторін та ухвалила протримати підозрюваного під вартою до вересня та відсторонила Миколу Полюганича від виконання обов’язків працівника поліції. Відомо, що він одружений, має сина та заможних батьків.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

Читайте також: матеріали по темі

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також