У червні в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї

453 0

Ми у соцмережах:

У червні в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив в інтерв’ю журналістам інформаційного агенства «Інтерфакс-Україна»:

- У кожного громадянина буде свій електронний кабінет з повною інформацією про його зброю, про терміни перереєстрації, про перевірки, відмітки купівлі-продажу. А при купівлі зброю можна буде вибрати і замовити, не заходячи ані в підрозділи дозвільної системи, ані в магазин. Тобто буде максимально спрощена система придбання та продажу зброї, - зауважив Ігор Клименко. - Головне, і це наша мета – щоб вся зброя, як є на руках у наших громадян – а це 1 млн 300 одиниць на сьогодні, без трофейної, – була в цьому реєстрі. Так само - вся нова зброя, яка буде заходити в нашу державу.  Як я вже сказав, це зручно буде для громадян, які володіють зброєю. Також Реєстр допоможе правоохоронній системі контролювати розповсюдження зброї. Суб'єкти господарювання зможуть вносити в цю базу всю зброю, яка є на складах і продається. В найбільших магазинах зброї на складах знаходиться приблизно 70 тис. одиниць різного виду зброї.

Ми анонсували запуск роботи Єдиного реєстру 23 червня 2023 року. За кілька тижнів вже запускаємо його в тестовому варіанті.

Також зараз з народними депутатами, і керівництво держави це підтримує – розробляємо внесення змін до закону про національний спротив. І тут мова йде саме про ту зброю, яка вже знаходиться на руках у наших громадян.

Зброя, яка була у нас зареєстрована, першою піде в Єдиний реєстр: так звана трофейна зброя, яка прийшла з фронту, і зброя, яка іншим чином попала в руки наших громадянам. Наприклад, та, яка потрапила нашим військовим чи громадянам після російських обстрілів тих чи інших об'єктів.

Ми хочемо, щоб вся ця зброя саме зараз була просто зареєстрована в органах поліції, вона буде повертатися громадянам до закінчення воєнному стану.

Тобто, ми розуміємо, що зброї достатньо багато на руках, для нас головне – облікувати її.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також