Учителька встромила ручку в руку школярки

8613 0

Ми у соцмережах:

Учителька встромила ручку в руку школярки

Під час уроку в школі села Білів Рівненського району вчителька Тетяна Піддубна ударила восьмикласницю. Учні стали на захист однокласниці — відмовились відвідувати уроки цієї вчительки. Директор школи Микола Сасько каже, що хоча це вже не перший подібний випадок, але звільнити вчительку він не може, бо це — компетенція відділу освіти.

Вчителька Директор школи повідомив про побиття вчителькою школярки у міліцію. Як повідомили з Рівненського райвідділу внутрішніх справ, за цим фактом проводиться досудове розслідування. Слідчо-оперативній групі восьмикласники розповіли, що вчителька Тетяна Анатоліївна надто тихо пояснювала тему заняття, тому деякі учні пересіли на першу парту. При цьому одна з дівчаток Ілона обперлася на край столу, і він перехилився. Вчительку, яка сама має двох доньок 12 та 13 років, це роздратувало, вона схопила ручку і вдарила нею Ілону в руку. Першу допомогу школярці надала медсестра навчального закладу, а потім дівчина звернулася до місцевого фельдшерсько-акушерського пункту. Школярі також поскаржилися, що конфлікти з цією вчителькою виникають у них не вперше, вона вже не раз їх ображала та "розпускала руки". Натомість вчителька раніше скаржилася правоохоронцям саме на восьмикласників, зокрема, що діти порушують у класі дисципліну під час її уроків, а один із школярів навіть... "вчинив відносно неї фізичне насильство". Валерій Серветник, тимчасово виконуючий обов'язки начальника Рівненського райвідділу міліції:

— Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження). Слідчий райвідділу готує матеріали для повідомлення педагогу про підозру у скоєнні злочину. Їй загрожує 850 гривень штрафу, 200 годин громадських робіт або ж рік виправних робіт.
Микола Сасько, директор Білівської школи:
— Це вже не перший подібний інцидент. Коли п'ять років тому прийшов на роботу у цю школу, Тетяна Піддубна, яка працює заступником директора з виховної роботи, а також вчителем географії, екології та основ безпеки та життєдіяльності, вдарила ученицю 11 класу. Минулого року, у грудні, вона подряпала щоку біля ока восьмикласнику Богдану Лобащуку, який вийшов відповідати до дошки. Та мати хлопця тоді вирішила не звертатися у міліцію. Тож написав на Тетяну Анатоліївну доповідну у відділ освіти, і їй винесли догану. Цього разу, коли 2 квітня вона вдарила ручкою ученицю цього ж 8 класу Ілону, розповів про це детально не тільки у відділі освіти, а й у правоохоронних органах. Як розповіла дівчинка, вчителька її вдарила гострим кінцем ручки за те, що хотіла підсунути шкільну парту. Аж кров виступила, дитина вся трусилася від страху. Знаючи Піддубну, в це неважко повірити. Вона й у вчительському колективі ні на кого не зважає. Діти не раз скаржилися на її ставлення: як заходить у клас, не вітається з ними, жує під час уроку жувальну гумку, знімає їх на відео, просто так ставить "одиниці" в журнал, сміється чи кричить без причини... А ще сама наговорює на учнів — наприклад, телефонувала в міліцію зі скаргою, що на неї кинули ганчіркою. Учні ж у нас, не агресивні, звичайні, сільські... Інцидент з Ілоною став останньою краплею. Однокласники дівчинки, коли це трапилося, кричали вчительці "Ганьба" і відмовилися відвідувати її заняття. Крім того, батьки восьмикласників написали колективну заяву у прокуратуру, аби розібралися у ситуації. А поки від Піддубної навіть вибачень не було. На нараду, яку я збирав у понеділок, вона не прийшла. З іншими педагогами не спілкується і не вітається. Вплинути я на неї не можу, як і звільнити — бо це компетенція відділу освіти. Взагалі, впевнений, що в школі повинен працювати психолог. І не тільки для учнів, а й для вчителів.
Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також